Haydarpaşa Numune'de Ebola alarmı

Güncelleme Tarihi:

Haydarpaşa Numunede Ebola alarmı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2014 10:54

Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne ebola şüphesiyle getirilen bir kişi paniğe neden oldu. Acil Servise hasta alınmazken güvenlik görevlileri ve sağlık personelinin maske ile dolaştığı görüldü.

Haberin Devamı

Hac dönüşü fenalaşan 66 yaşındaki H.E., ebola şüphesiyle Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Hastanenin acil servisi hasta ve ziyaretçilere kapatıldı. Hastane personeli ise maske takarak önlem aldı.
İddiaya göre, geçtiğimiz Cumartesi günü Suudi Arabistan'dan Türkiye'ye dönen 66 yaşındaki H. E, yüksek ateş ve öksürük sebebiyle fenalaştı. H.E., ambulansla sabah saatlerinde Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü.

Haydarpaşa Numunede Ebola alarmı
İşte hacdaki tehlikeli virüs

Burada tedavi edilen H.E., ebola virüsü taşıyabileceği ihtimali üzerine gerekli tetkiklerinin yapılması için referans hastane Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gönderildi. Hastanın hastaneye gelmesinin ardından acil servis, hasta ve ziyaretçilere kapatıldı. Boş durumdaki acil serviste görev yapan hastane personeli de korunmak için maske taktı.

Haberin Devamı

HAC DÖNÜŞÜ FENALAŞAN KADINA MERS VİRÜSÜ ÖN TANISI

İstanbul'da, hac dönüşü yüksek ateş ve öksürük nedeniyle fenalaşan ve hastanede izole edilen kadına MERS virüsü (corona virüsü) ön tanısı konuldu.

Cumartesi günü Suudi Arabistan'dan Türkiye'ye dönen 66 yaşındaki H. E, yüksek ateş ve öksürük sebebiyle fenalaştı.

Bakanlıktan açıklama
Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde alarma neden olan hasta ile ilgili Sağlık Bakanlığı açıklama yaptı.Açıklamada, "İki gün önce Suudi Arabistan'dan yurda giriş yaptığı bilinen 66 yaşındaki kadın hasta, bugün sabah Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine 112 ambulansı ile getirilmiştir. Hasta bu hastaneden ilgili referans hastane olan Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Servisine sevk edilerek müşahade altına alınmıştır.Yapılan tetkikler sonucu hastaya, MERS-CoV ön tanısı konulmuştur. Hastadan alınan örnekler ileri tetkik için Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Mikrobiyoloji Referans Laboratuvarı'na gönderilmiştir. Yukarıda adı geçen her iki hastanede de Acil Servis faaliyetlerine devam etmekte olup, servislerin kapanması söz konusu değildir" denildi.



Ambulansla sabah saatlerinde Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülen H.E, izole edilerek referans hastane Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Burada güvenlik önlemlerinin alınmasının ardından hastanın tetkikler yapıldı.

Ebola virüsü taşımadığı kesinleşen hastaya, MERS virüsü ön tanısı konuldu. Bu arada kısa süre hasta ve ziyaretçilere kapatılan acil servis de yeniden hizmet vermeye başladı.

EBOLA ŞÜPHESİYLE HASTANEYE BÖYLE GETİRİLDİ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!