Pardon Sakık davası

Güncelleme Tarihi:

Pardon Sakık davası
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2014 01:17

AĞRI Belediye Başkanı Sırrı Sakık, internethaber.com sitesinde kendisi hakkında “Sırrı Sapık! Pardon Sakık. Terörist, eğitilmiş hayvan değil, katil” diye yazan Gökhan Topuz ve internet sitesine 30 bin TL’lik manevi tazminat davası açtı.

Haberin Devamı

Sakık’ın avukatı Zeynep Ceren Boztoprak tarafından İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’ne açılan dava dilekçesine göre, Sırrı Sakık Muş milletvekili olarak TBMM 24’üncü dönem parlamento üyesiydi. Sakık aynı zamanda 23’üncü Dönem itibarıyla TBMM İdare Amirliği görevini yürütüyordu. 10 Aralık 2013 tarihinde TBMM Genel Kurulu oturumunda hatiplik görevini icra etmek üzere konuşma yaptı. 1 gün sonra 11 Aralık 2013 günü davalı Gökhan Topuz tarafından ‘www.internethaber’ adlı sitede Sakık aleyhine bir yazı çıktı. Söz konusu yazıyla müvekkili Sakık’a alenen basın yoluyla kişilik haklarına saldırıda bulunulduğunu iddia eden Avukat Boztoprak, davalı Gökhan Topuz ile internet sitesinden 30 bin lira tazminat istediklerini belirtti. Yazının bazı bölümlerinde şu ifadeler yer almıştı:

O İFADELER

Haberin Devamı

“...Meclis kürsüsünden BDP Milletvekili (hangi milletin vekili çözemedim henüz ki ben o milletten değilim eğer ki o milletten oluyorsam yazıklar olsun derdim kendine) Sırrı Sapık! Pardon Sakık!”, “...Teröristi sokarsan Meclis’e öldürdüğü çocuğun annesine fütursuzca konuşur”, “...Yani PKK’nın şehit ettiği 17 yaşındaki tüyü bitmemiş gencin annesine bu kadar iğrenç, bu kadar seviyesizce (başka şeyler yazamıyorum affedin aklınıza gelenleri sayabilirsiniz) sözler söylemesi beni nedense şaşırtmadı”, “...Katil ne anlar katlettiğinin acısından”, “...Bir de utanmadan (pardon ya utanma insana özgü bir durum bir de eğitilmiş hayvanlarda oluyor) su yüzüne çıkıyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!