Şubat olsun

Güncelleme Tarihi:

Şubat olsun
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2014 01:17

Yüksek Seçim Kurulu’nun Haziran 2015 Genel Seçimi’yle ilgili çalışmayı geçmiş uygulamalardan daha hızlı şekilde önceki gün başlatması, kulislerde “Nisanda seçim” senaryosunu canlandırdı.

Haberin Devamı

Ancak AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek, parti içi çalışmalarda seçimin öne alınmasını hiç görüşmediklerini ve ocak sonuna kadar gündemlerinin il kongreleri olduğunu söyledi. Muhalefet partileri ise öne alınmış seçim olasılığı için iktidara “Hodri meydan” dedi:

BEKLEMESİNLER

Gürsel Tekin (CHP Genel Sekreteri): Yapacakları yok, mümkün değil yapamazlar. Gündem değiştirme çabası içindeler. Ancak bizden de iktidara hodri meydan... Nisan ayını beklemesinler, 45 gün içinde yapalım; şubat ayında yapalım seçimi. Ki seçimler ne zaman yapılırsa yapılsın, bugün itibariyle seçimlere hazırız biz. Türkiye’nin mevcut sıkıntılarını, mevcut iktidarla aşması mümkün değil. Türkiye’nin bir seçim yenilenmesine, bir iktidar yenilenmesine ihtiyacı var. Bu yenilenmenin çaresi seçim, yenilenmeyi sağlayacak olan da CHP’dir. Samimiyetleri varsa getirsinler seçim yasasını, alsınlar desteğimizi, gidelim seçime.

SON 7 HAZİRAN

Haberin Devamı

Devlet Bahçeli (MHP Genel Başkanı): 7 Haziran 2015’te yapılacak; erken olabilir, sonra olabilir. Ancak 7 Haziran’dan sonra olması mümkün değil. Sadece savaş ve benzeri hallerde seçimler ertelenebilir. İktidar evvel yapmayı düşünebilir. 2015 yılında bir iktidar değişikliğinin Türkiye’nin kurtuluşu olacağına inanıyoruz. Bu iktidar giderse ne olur? İktidar giderse hiçbir şey olmaz, daha iyi olur.

HİÇ KONUŞMADIK

Haluk İpek (AK Parti Genel Sekreteri): YSK kendi kararlarını kendi alıp, sandık uygulamalarını kendisi belirleyen Anayasal bir kurum. Cumhurbaşkanlığı seçimi, yerel seçim dahil tüm ön hazırlıkları kendisi önceden yapar. Seçmen sayıları her seçimde değişmekte. Dolayısıyla YSK bir sandıkta kaç seçmenin yer alacağıyla ilgili geçmişten beri önceden değişik hazırlıklar yapıyor. Ama siyaset ayağına, bizimle ilgili kısıma geldiğinizde, biz kendi aramızda seçimin daha önce yapılacağına ilişkin hiçbir görüşme yapmadık. Şu anda bizim belde, ilçe ve il kongrelerimiz var. Bu kongreler zannediyorum ocak sonuna doğru bitiyor. Sonra da seçim takvimini 95 gün gibi düşünürseniz, gözüken o ki seçim gününde yapılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!