Tuhaf takım

KÖTÜ oynadık, çünkü biz, böyle stresli maçları beceremiyoruz. İyi niyetli, becerikli ve kaliteli oyuncularımız var. Ama bu oyuncular sahip oldukları kalitelerini oyun sistemine uyduramıyorlar.

Çok büyük ümit bağladığım, Gökdeniz, Nihat ve Fatih sahada yok. Fatih hala arkası rakibe dönük oynuyor. İki hareketin birinde yerde. Bu da doğal, bu devirde kim izin verir senin arkanı dönmeye.

Forvete, orta sahaya bakıyorsunuz, topsuz hareketlenen bir tane oyuncu yok. Ailece ileri gidiyorlar ama geriye dönmek yok. Türk Milli Takımı gibi bir takımın böylesine önemli bir maçta, böylesine basit defans hataları yapmaya hakkı olabilir mi?

Servet ikili mücadeleye giriyor, topun üstüne basıyor ve düşüyor. Bu hata.. Hadi Servet düştü, bir tane oyuncu kademeye girmez mi? Girmiyor. Bu nasıl bir defans anlayışıdır?

90 dakika boyunca iki, bilemediniz üç pozisyon bulabildik. Bu pozisyonların tümü de karambolden. Bırakın gol atmayı, gol pozisyonu üretecek bir oyun planımız yoktu.

Sadece Emre

Niye? Çünkü, Emre’nin dışında adam geçen oyuncumuz yoktu.

Niye? Çünkü, futbol oynama ritmini ve çabukluğunu kaybetmişlerdi.

İyi niyetliler mi? Evet, sadece futbolcularımız değil, seyirci de iyi niyetli. Ama maalesef futbolcularımız kalitelerini ve becerilerini sergileyemiyorlar.

Türk Milli Takımı ne zaman iyi futbol oynar? Topu yere indirip, çabuk kullandığı zaman. Ama biz bunun tam tersini yaptık. Orta sahada top kazandık, geriye verdik, savunma topu şişirdi. Kanatlara aktardık, bu kez onlar şişirdi.

Kısa boylu oyuncular topu alacak da, pozisyon yaratacaklar...

Nihat’ı gördünüz mü? Ben sadece iki kez frikik atarken gördüm o kadar. Gökdeniz’i de, Fatih’i de öyle. Futbolun istediği her şeyi yapan sadece Emre vardı sahada. Ortaya toplanan, becerisini sergileyemeyen, yardımlaşamayan ve anlaşamayan bir takım izledik dün gece.

Ben Ersun Yanal’a kabahat bulmuyorum. Kaliteli ama bu kalitelerini sahaya yansıtamayan oyuncularımız var. Demek ki, yetenekli ama büyük futbolcu değiller. 2-0’dan sonra Ukrayna topu şişirmese fark bu kadarla da kalmazdı.

Şimdi ne olur bilmiyorum. Ama biz tuhaf bir takımız. Burada yenildik, bakarsınız, orada yeneriz.
Yazarın Tüm Yazıları