Müdahale olamaz

Güncelleme Tarihi:

Müdahale olamaz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2014 01:19

HÂKİMLER ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK) 27 Ekim’de göreve başlayacak 3 yeni üyesi ve 3’üncü tur seçimin kazananı Yargıda Birlik Platformu’nun (YBP) sözcüleri Hürriyet’e konuştular.

Haberin Devamı

‘12’ ANLAMLI

Gürsel Özkan (Ankara 17. İdare Mahkemesi Başkan, YBP Sözcüsü) HSYK’da tek grubun salt çoğunluk olan 12’yi elde etmemiş olması çok anlamlıdır. Yeni HSYK’da çoğulcu bir yapı ortaya çıkmıştır. Yargı, Cemaat’in de, bir görüşün de egemenliği reddetti.

ÖZ’E SORUŞTURMA

Abbas Özden (Ankara Cumhuriyet Savcısı, YBP Sözcüsü) Malum yapı haricindeki diğer hâkim ve savcılar bu seçimin kazananı oldular. Değişik görüşteki arkadaşlar ortak hareket edebileceğini gösterdi. Bu seçim sonuçlarından sonra suça karıştığı iddia edilen Bolu Savcısı Zekeriya Öz gibi isimlere soruşturma izni verilecektir.

NORMALLEŞECEK

Halil Koç Yeni Kurul’da çoğulcu bir yapı oluştu. Yargıya güveni yeniden inşa edeceğiz, çalışma barışı yeniden sağlanacak. Yargı yeni süreçte normalleşecek. Anayasa’ya göre kuvvetler ayrılığı ilkesi varsa, yasama, yürütme ve yargı olarak bu erklerden hiçbirinin diğerine müdahalesi yoktur ve olamaz. Siyasetin müdahalesi olması düşünülemez. İktidar etkisini ise kabul etmiyoruz. Biz YBP’yi sürdürülebilir bir yapı olarak hatta farklı görüşten hâkim savcıların, yargının sorunlarını çözmek için bir çatı altında birleşebileceklerini siyasete de örnek olarak düşünülebilir diye oluşturduk. Hâkim ve savcı meslektaşlarımızın artık bir yapıya mensubiyet ya da ideolojik tercihle değil, kendi vicdanları ile tarafsız ve bağımsız, bireysel olarak dosya neyi gerektiyorsa ona göre ve hukuka uygun kararı verdiklerine artık halkın inanması gerekiyor.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!