Erdoğan'ı koruyan polisler kaza yaptı: 3 şehit, 40 yaralı

Güncelleme Tarihi:

Erdoğanı koruyan polisler kaza yaptı: 3 şehit, 40 yaralı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2014 02:08

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan’ın Gümüşhane programında görevlendirilen Malatya Emniyet Müdürlüğü bünyesi’ndeki Çevik Kuvet polislerinin bulunduğu otobüs, dönüş yolunda Sivas yakınlarında kaza yaptı. Yağış nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkarak devrilen otobüste bulunan 3 polis şehit oldu, 40 kişi de yaralandı.

Haberin Devamı

Kaza saat 01.30 sıralarında Sivas-Erzincan karayolu üzerinde İmranlı ilçe merkezine 25 kilometre mesafedeki Kızıldağ geçidi inişinde meydana geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dünkü Gümüşhane programında güvenlik önlemlerine destek olmak amacıyla Malatya Emniyeti’nden takviye çevik Kuvvet ekibi gönderildi. Program sonunda çevik kuvvet ekibi görev yeri olan Malatya’ya dönmek üzere yola çıktı.

Polis memurlarının bulunduğu Mehmet Oluk yönetimindeki plakalı otobüs, Sivas İmranlı ilçesi yakınlarında yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıktı. Direksiyon hakimiyetinin kaybolduğu otobüs yan yatarak devrildikten sonra bir süre sürüklendi.

Haberin Devamı

Can pazarının yaşandığı kazada polis memurları Beşir Kurt, Emrah Horoz ile Mersin nufusuna kayıtlı Fatih Çevik şehit oldu. Çoğu polis memuru 33 kişi ise yaralandı. Yaralılar İmranlı, Zara ve Sivas’ta bulunan çeşitli hastanelere sevk edilerek tedaviye altına alındı. Hastanelerin tümü alarm durumuna geçilirken, ilk müdahalesi İmranlı İlçesi’nde yapılan yaralıların çoğu Sivas kent merkezindeki hastanelere sevk edildi.

Birçok yaralının sağlık durumlarının ağır olduğu belirtildi. Kazanın hemen ardından Sivas Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan da olay yerine gelerek inceleme yaptı.

VALİLİK: 3 ŞEHİT

Haberin Devamı

Sivas Valiliği kazada 3 polisin şehit olduğunu açıkladı. Olay yerinde yapılan incelemelerin ardından hayatını kaybedenlerin cenazleri İmranlı Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Öte yandan daha önce 33 olarak bildirilen yaralı sayısı son tespitlerle 40 olarak açıklandı:

Yaralıların isimleri şöyle:
Murat Güneş, Hikmet Kurt, Kazım Kızılbel, Hüseyin Çapan, Osman Demir, Mehmet Güler, Bekir İnci, Mesut Sezer, Yüksel Kevgi, Ali Seydi Özbay, Mustafa Çılgı, Habib Erdem, Osman Kucur, Mete Demirci, Ömür Çoban, Bilal Gündoğdu, Behçet Kaymaz, Hakan Mendeş, Mustafa Demir, Mehmet Özdiz, Sinan Çetin, Mehmet Oluk(Şoför), Ferhat Bülent Temurtaş, Ahmet Taştan, Arif Altaş, Muhammet Kılıç, Kadir Çetin, Serdar Zeybel, Ahmet Yiğit, Kerim Çibuk, Sebahattin Öztürk, Turan Evin, Kemal Uludağ, Ali İhsan Özgül, Tarkan Latifeci, Ökkeş Türk, Nuh Akdağ, Serkan Üçel, Aydın Savcıoğlu ve Zülküf Altuğ.

Haberin Devamı

23 POLİS TABURCU EDİLDİ

Yaralı polislerden Murat Güneş, Hikmet Kurt, Kamber Kızılbel, Osman Demir, Mehmet Güler, Kerim Çıbık, Kadir Çetin, Mustafa Çılgı, Habip Erdem, Hakan Mendeş, Mehmet Özdiz, Ahmet Taştan, Arif Altaş, Serdar Zeybel, Ahmet Yiğit, Sebahattin Öztürk, Turan Evin, Kemal Uludağ, Ali İhsan Özgil, Tarkan Latifeci, Ökkeş Türk, Serkan Üçel ve Zülküf Altuğ kent merkezindeki çeşitli hastaneler ve Zara Devlet Hastanesi’nde gördükleri tedavi ardından taburcu edildi.

Bekir İnci, Mesut Sezer, Yüksel Kevgi, Ali Seydi Özbay, Osman Kucur, Mete Demirci, Ömür Çoban, Bilal Gündoğdu, Behçet Kaymaz, Ferhat Bülent Temurtaş, Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde, sürücü Mehmet Oluk ve Sinan Çetin Numune Hastanesi’nde, Muhammer Kılıç, Aydın Savcıoğlu ve Nuh Akdağ ise kentteki özel bir hastanede tedaviye alındı. Hüseyin Çapan ve Mustafa Demir ise ambulansla Malatya’ya sevk edildi.

Haberin Devamı

Numune Hastanesi yoğun bakım servisinde bulunan yaralılardan Sinan Çetin’in hayati tehlikesi devam ediyor.

YAKINLARI FERYAT ETTİ

Kazanın duyulması ardından cenazelerini karşılamak için Sivas’a gelen şehit polislerden Emrah Horoz’un yakınları Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi girişinde büyük üzüntü yaşadı. Sinir krizi geçiren yakınlarına polisler ile hastane sağlık görevlileri müdahale etti. Babası Hakan Horoz, annesi Şahide ve ağabeyi Abbas Horoz ve ablası Gülçin Gün fenalık geçirdi. Fenalık geçiren 2 kadın acil servise kaldırılarak tedaviye alındı. Horoz’un cenazesinin Elazığ’ın Sivrice İlçesi’nde toprağa verileceği belirtildi.

Erdoğanı koruyan polisler kaza yaptı: 3 şehit, 40 yaralı

Haberin Devamı

OTOBÜS KALDIRILDI DAĞILAN SİLAHLAR TOPLANDI

Olay yerinde bulunan polislere ait cenazelerin kaldırılmasının ardından yan yatar vaziyetteki otobüs vinç yardımı ile kaldırılarak düzeltildi. Daha sonra jandarma ekipleri otobüsün içerisinde ve çevresinde incelemelerde bulundu. Polislere ait olan ve kaza ile birlikte çevreye dağılan silahlar da toplandı.

Bu arada hastanelerde tedavi altına alınan yaralılardan 2’sinin durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Erdoğanı koruyan polisler kaza yaptı: 3 şehit, 40 yaralı

AYNI OTOBÜSTE ŞEHİT OLDULAR, AYNI ARAÇLA OTOPSİYE GÖTÜRÜLDÜLER

Şehit düşen polis memurlarının cenazeleri İmranlı Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Şehit polis memurları Beşir Kurt, Emrah Horoz ve Fatih Çevik’in cenazelerine savcılık tarafından incelenerek teşhis yaptırıldı. Cenazeler daha sonra Türk bayrağına sarılı tabutlara konulurken otopsi işlemi için aynı araçla Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne gönderildi.

Sivas Belediyesi’ne ait cenaze aracına konulan şehit polislerin cenazeleri İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından uğurladı. Sivas’ta otopsi işlemleri yapılacak olan 3 şehit polisin cenazeleri, görev yaptıkları Malatya’ya gönderilecek.

Erdoğanı koruyan polisler kaza yaptı: 3 şehit, 40 yaralı

''ARAÇ VİRAJA GİRERKEN BİRAZ SÜRATLİYDİ''

Kazada yaralanan ve İmranlı İlçe Hastanesindeki ilk tedavisinin ardından Sivas'a sevk edilen polis memurlarından Yusuf Aydın, basın mensuplarının sorusu üzerine, "Araç, viraja girerken herhalde biraz süratliydi. Yorgunduk, uyumaya çalışıyordum. O esnada viraja girdi, viraja girerken araba sallandı. Ondan sonrasını hatırlamıyorum" diye konuştu.

Yaralaı polislerden Bilal Gündoğdu, virajlara sert girmemesi için 4 kez uyardıkları otobüs şoförünün uyarılarını dikkate almadığını öne sürdü.

Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde tedavisi süren Gündoğdu, otobüsün süratli olduğunu iddia ederek, aracın virajı alamayarak şarampole devrildiğini belirtti.

Otobüsün arka koltuğunda oturduğunu ifade eden Gündoğdu, şoförü virajlara sert girmemesi konusunda uyardıklarını belirterek, "Kendisini 4 sefer ikaz ettik, virajlara sert giriyordu, fren yapıyordu. Araba sallıyordu, arkayı atıyordu" dedi.

Gündoğdu, şoförün Gümüşhane'ye gidiş yolunda da aynı hataları yaptığını iddia etti.

OTOBÜS ŞOFÖRÜ KAZAYI ANLATTI

Kazada yaralanan otobüs şoförü Mehmet Oluk, Sivas Numune Hastanesi Göğüs Cerrahi Servisi’nde tedavi altına alındı. Sağlık durumu iyi olan sürücü Oluk, kazayı DHA muhabirine anlatırken, "Yer biraz kaygandı, tam virajı dönüyordum. Süratim de gayet azdı. Virajı dönmüşüm, arkamdan koruma da geliyordu. Taksinin biri beni sıkıştırdı. ’Hafif sağa kırayım’ dedim, yer kaygan olduğu için otobüs aldı başını gitti. Toparlayamadım. Araç yan yattıktan sonra bayağı sürüklendi. Sonrasında iben yaralı çıktım, polis arkadaşları çıkardık. Bizi hastaneye getirdiler daha da bir şey hatırlamıyorum" dedi.

"TEK İSTEĞİM, CANLAR GİTMESİN"

Diğer şoför arkadaşının yattığını belirterek ve kendisinin direksiyonda olduğunu hatırlatan Oluk, şöyle devam etti:
"Cenab-ı Allah bize bir afet verdi bu sene. Kaç tane can kaybettik. Şu an benim durumum önemli değil, ben diğerlerinin derdine düşmüşüm. Benim tek isteğim canlar gitmesin. Başka bir şey istemiyorum. Onun üzüntüsünü yaşıyorum şu an. Akşamdan beri. İnsan birinin canına kıymak ister mi? İsterdik ki olmayaydı. Ama ne yapalım Allah’tan gelen bir şey."

CENAZELER SİVAS’TA

Öte yandan İmranlı Devlet hastanesi’nden alınarak cenaza aracına konulan şehit polislerin cenazeleri Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne getirildi. Şehitlerin tabutları burada görevlendirilen üniformalı polis mangası tarafından morg kısmına alındı. Morgda yapılacak otopsi ardından şehit cenazeleri görev yaptıkları Malatya’ya gönderilecek.

OTOBÜS ÖZEL ŞİRKETTEN KİRALANMIŞ

Polislerin Gümüşhane görevine özel bir şirketten kiralanan 3 otobüsle gönderildiğini belirten Kamçı, "Bu 3 otobüsten biri kaza yaptı" dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!