Erdoğan: O partinin lideri 40 kişinin katili

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan: O partinin lideri 40 kişinin katili
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2014 01:32

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gümüşhane konuşmasında HDP yöneticilerini çok ağır dille suçladı: ''Bir haftada 40'a yakın vatandaşımız hayatını kaybetti. Bunların katili kim. Bunların katili sokağa çağrı yapan malum muhalfet partisidir. Onun başıdır, başlarıdır.''

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Diyarbakır Ziya Gökalp Müzesi’ndeki eserlerin çalınmasına ve Siirt Halk Kütüphanesi’nin kundaklanmasına sert tepki gösterdi. Erdoğan, “Bu barbar terör örgütüne yazıklar olsun diyorum, bu barbar terör örgütünün gölgesinde siyaset yapanlara da yazıklar olsun diyorum. Türkiye Cumhuriyeti devleti 3-5 sokak serserisine boyun eğecek bir devlet değildir” dedi.

Erdoğan Bayburt ve Gümüşhane’de özetle şunları söyledi:

ŞIMARIKLIĞIN HESABINI SORARIZ
“Onlar yakarlar ama bedelini ağır öderler. Biz daha güzelini yaparız. Şunu unutmayın biz hangi ecdadın torunuyuz. ‘Kesilen sakal daha gür biter’ diyen ecdadın torunuyuz. Kesilen kol yerine gelmez diyen ecdadın torunuyuz. Bunu iyi bilsinler. Daha iyisini yaparken, daha sağlamını inşa ederken bu vandallara, yağmacılara da yaptıkları şımarıklığın hesabını sorarız.
Türkiye’nin hemen yakınında, komşularımız Irak ve Suriye’de son derece hassas gelişmeler yaşanırken, içeride huzuru bozacak tahriklere kesinlikle müsaade etmeyiz ve gereken cevabı veririz. Bunu hiç kimse yanlış anlamasın demokrasiden taviz vermeyiz. Geri adım atmayız. Terörle mücadele edilirken hukukun dışına çıkılmasına asla göz yummayız. İnsan haklarına aykırı muamele yapılmasına da müsamaha göstermeyiz. Ancak bunları yaparken huzurun bozulmasına, güvenliğin zafiyete uğratılmasına, yakmaya yıkmaya, vandallığa da geçit vermeyiz. Güvenlik ve özgürlük dengesini en hassas şekilde muhafaza ederken şımarıklığa boyun eğmeyiz.

KÜRTLER CAHİL KALSIN DİYE
Bu alçakların, bu teröristlerin, bu hainlerin nerelere saldırdıklarına özellikle dikkatlerinizi çekiyorum. Kürt kardeşlerimize saldırıyorlar, inançlı kesime yani başörtülü, sakallı Kürt kardeşlerimize saldırıyorlar. Doğu ve Güneydoğu’da alınteriyle ekmeğini kazanmaya çalışan esnafa saldırıyorlar. Başka nerelere saldırıyorlar? Dikkat edin okullara saldırıyorlar, bitmedi müzelere, kütüphanelere, kitaplara saldırıyorlar.
Diyarbakır’da bir müzeye bu yağmacılar giriyor, 20 kitabı çalıyor, çok sayıda kitabı da yakıyorlar. Siirt Halk Kütüphanesi’ne saldırıp kitapları yakıyorlar. Bunu daha önce kim yaptı? Bunu daha önce barbarlar yaptı. Bağdat’ın kütüphanelerini yaktılar, İsfahan’ın, İskenderiye’nin, Endülüs’ün, Konya’nın, Saraybosna’nın kitaplarını yaktılar. Bunu yapanlar aradan bin yıl da geçse barbar diye anılıyorlar. İşte şu anda okul yakarak, müze, kütüphane, kitap yakarak bunlar da nasıl bir barbar olduklarını tüm dünyaya gösteriyorlar.

Erdoğan: O partinin lideri 40 kişinin katili


Bunu çok bilinçli yapıyorlar. Kürtler okumasın, cahil kalsın diye yapıyorlar. Kürt çocukları okula gitmesin, kitapla tanışmasın, kitap okumasın, cahil kalsın diye bunu yapıyorlar. Çünkü Kürt çocukları okursa bunların tuzağına düşmeyecek, bunların istismarına gelemeyecek. Barbarlık üzerine kurulmuş bir hareketin benim Kürt kardeşimi götüreceği hiçbir huzurlu liman yoktur.

İNADINA KARDEŞLİK DİYECEĞİZ

Masum ile suçluyu birbirinden ayıracağız. Bu terör örgütü kardeşlerin arasına nifak sokmak istiyor. Biz bu oyuna da gelmeyeceğiz. Terörle, teröristle masum kardeşlerimizi inşallah birbirinden ayıracak, inadına kardeşlik diyeceğiz.” Ardından İstanbul’a geçen Erdoğan 3. Klarnet Festivali Aşık Veysel etkinliğine katıldı.

Haberin Devamı

Katil, malum partinin başıdır

Haberin Devamı

(HDP’yi kastederek) Bir haftada 40’a yakın vatandaşımız hayatını kaybetti. Bunların katili kim. Bunların katili sokağa çağrı yapan malum muhalefet partisidir. Onun başıdır, başlarıdır. Bu çağrıya destek veren ana muhalefet partisidir twitter atarak. Böyle sorumsuzluk olmaz. Tavşana kaç diyorlar sonrada tazıya tut. Ayıptır ayıp.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!