Ali İsmail Korkmaz davasında TÜBİTAK'ın 'görüntü raporu' mahkemeye ulaştı

Güncelleme Tarihi:

Ali İsmail Korkmaz davasında TÜBİTAKın görüntü raporu mahkemeye ulaştı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2014 11:53

ESKİŞEHİR’de 2 Haziran 2013’te, Gezi Parkı eylemleri sırasında dövülerek komaya sokulan, 38 gün sonra yaşamını yitiren üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz’la ilgili davanın yarın görülecek 4’üncü duruşması öncesi, TÜBİTAK’a gönderilen görüntü kayıtlarının raporları mahkemeye ulaştı.

Haberin Devamı

Davada, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü 1’inci sınıf öğrencisi 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz’ı dövdükleri iddia edilen fırıncı İsmail Koyuncu, akrabaları Ramazan Koyuncu, Muhammet Vatansever ve Ebubekir Harlar ile polis Mevlüt Saldoğan tutuklu, polis memurları Şaban Gökpınar, Hüseyin Engin ve Yalçın Akbulut tutuksuz yargılanıyor. Sanıklar, TCK’nın 81/1 maddesine göre ’kasten adam öldürme’ suçundan hakim karşısına çıkacak.

Yarın görülecek 4. duruşma öncesi açıklama yapan Ali İsmail Korkmaz’ın ağabeyi avukat Gürkan Korkmaz, kararın çıkmasını beklemediklerini, ancak savcının mütalasını okuyabileceğini ifade etti. Avukat Korkmaz, "Tüm deliller toplandı. Görüntüler iyileştirildi. Bilirkişi incelemesi sonucu iyileştirilen görüntüler yeniden izlenecek. Beklentimiz savcının davayla ilgili mütalasını vermesi yönündedir. Hukuki süreceve usüle göre yarın savcı mütalasını hazırlamak için sürede isteyebilir veya daha önce hazırlamışsa, mütalasını okuyabilir. 3. duruşmadan sonra mahkemeye yeni delil sunulmadı. Mevcut deliller ve görüntülerle ilgili raporlar tamamlandı" diye konuştu.

Sanık avukatlarının görüntülere de yansıyan o gece dövdükleri kişinin Ali İsmail Korkmaz olmadığını iddia etmesi üzerine görüntüler TÜBİTAK’a gönderilmişti. TÜBİTAK raporu ve diğer istenen delillere ilişkin raporlar da 4. duruşma öncesi Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ne ulaştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!