Diyarbakır’da IŞİD protestosu

Güncelleme Tarihi:

Diyarbakır’da IŞİD protestosu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2014 10:58

DİYARBAKIR’da, Suriye’de Kürtler’in yaşadığı Kobani kentine yönelik IŞİD saldırılarını protesto etmek için kepenk kapatma, okul boykotu, kontak kapatma eylemi yapılırken; belediyeye ait otobüsler de çalışmadı.

Haberin Devamı

Diyarbakır’da önceki gün kendilerine ’Halk İnisiyatifi’ adını veren grup tarafından yapılan açıklamada, Diyarbakır’da bugün esnafın kepenk, kontak kapatma eylemi yapması, ailelerin çocuklarını okula göndermemesi istenirken, halkın alanlara inmesi, sokaklarda eylem yapması çağrısı yapıldı.

Bu çağrı üzerine bugün başta merkez Bağlar ve Sur İlçesi olmak üzere kentteki esnafın büyük bölümü kepenklerini açmadı. Bağlar ve Sur İlçesi’nde okula giden öğrenci sayısının yüzde 50’lerde kaldığı görüldü. Kentteki diğer merkez ilçeler Yenişehir ve Kayapınar’da ise, esnafın bir bölümü işyerlerini açtı. Özel okulların öğrenci servislerinin de büyük bölümü de kontak kapatma eylemine katılırken, öğrencilerin çoğu okullara gidemedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere merkez ilçe belediyeleri de eyleme katıldı. Belediye otobüslere sefere çıkmazken, çöpler toplanmadı, zabıta ekipleri göreve çıkmadı.

Diyarbakır’da öğle saatlerinde ise IŞİD’i protesto etmek için yürüyüş düzenlenmesi bekleniyor.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!