Bodrum'da korkutan yangın

Güncelleme Tarihi:

Bodrumda korkutan yangın
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2014 17:38

MUĞLA’nın Bodrum İlçesi’nde, bir binanın bodrum katında çıkan yangın üst katlara sıçramadan itfaiye ekipleri tarafından söndürülürken, ev kullanılmaz hale geldi. Sokağın dar olması ve park edilen araçlar nedeniyle itfaiye araçlarının sokağa girememesi zor anlar yaşanmasına neden oldu.

Haberin Devamı

Dün (Salı) saat 18.00 sıralarında, Mehmet Çelik’in, Danacı Sokak’taki üç katlı bir binanın bodrum katındaki evinin eskiyen merdiven demirleri, kaynak yapılarak sağlamlaştırıldı. Kaynak işinin tamamlanmasının ardından Çelik, sıçrayan kıvılcımı farketmeyip, evden ayrıldı. Kıvılcımın neden olduğu yangın yavaş yavaş tüm evi sardı. Bir saat kadar sonra eve geldiğinde alevleri farkeden Çelik, durumu itfaiyeye bildirdi. İtfaiye ekipleri, çok dar olduğu için ve park eden araçlar nedeniyle sokağa giremedi.

Oksijen tüpü ve gaz maskesi takan itfaiye erleri, içeri girip, alevlere su sıkarak müdahale etti. Yangın nedeniyle üst katlarda mahsur kalan 3 kişi ise balkona çıkarak, dumandan etkilenmekten kurtuldu. Yangın çıkan Bodrum kattaki ev kullanılmaz hale gelirken, itfaiye alevleri bir saatlik çaba sonucu söndürdü.

Yangına müdahale eden itfaiye ekipleri, "Alevlerin yapılan müdahaleyle çabuk söndürülmesinde itfaiye aracının yeni ve donanımlı olmasının büyük etkisi oldu. Yangına dayanıklı elbiseler, oksijen tüpü ve gaz maskesi olmasaydı, alevler büyüyebilir, insanların hayatı tehlikeye girebilirdi. Ara sokaklara park eden araçlar, dar sokaklardaki yangınlara müdahaleyi zorlaştırıyor.

Haberin Devamı

Üst katta mahsur kalan ve yoğun duman sebebiyle aşağıya inemeyenleri kurtarmak için yangın merdiveni gerekseydi, sokağa giremediğimiz için onları kurtaramayabilirdik. Yangının kısa sürede söndürülmesi büyük şans oldu" dedi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!