Otoyolda can pazarı

Güncelleme Tarihi:

Otoyolda can pazarı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2014 12:01

İzmir’in Çiğli ilçesinde otoyol üzerinde arızalanan kamyonete bir kamyon çarptı. Kamyoneti yol kenarına itmeye çalışan karı koca yaralandı. Metrelerce sürüklenen yaralılara ilk müdahaleyi, oradan geçen bazı sürücüler yaptı. Kamyonun çarptığı kamyonet paramparça olurken ortalık savaş alanına döndü.

Haberin Devamı

Kaza, İzmir-Aydın otoyolu Bornova istikametinde meydana geldi. Necati Sarıbıyık idaresindeki 10 KC 361 plakalı hurda yüklü kamyonet, orta şeritte arızalandı. Arabada bulunun Karabıyık ve eşi Yasemin Karabıyık, kamyoneti yol kenarına götürmek için itmeye başladı. Bu sırada kamyonete, Abdülkadir Y. yönetimindeki, İzmir Büyükşehir Belediyesi Altyapı Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na ait 35 FK 869 plakalı kamyon çarptı.

Haberin Devamı

Kamyonetin parçaları büyük bir alana fırladı. Karabıyık çifti de çarpmanın şiddetiyle yola savruldu. Kazayı gören sürücüler, durumu 112 Acil Sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. Yoldan geçen ve doktor olduğu öğrenilen bazı vatandaşlar, yaralılara müdahale etti. Ağır yaralı Necati Sarıbıyık, kanlar içerisinde cankurtaran bekledi. Polis ekipleri, otoyoldaki trafik akışını durdurdu. Vatandaşların ilk müdahalesinin ardından yaralı Sarıbıyık, Ege Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Savaş alanına dönen kaza yeri, belediye ekipleri tarafından temizlendi.

Kamyonetin arıza yaptığını gören ve yardım için durduğu sırada kazanın meydana geldiğini söyleyen bir vatandaş, “Hurdacının arabası arıza yapmıştı, kenara çekmeye çalışıyorlardı. Kamyon bir geldi, yerle bir etti ortalığı. Adam bir yere, kadınla çocuk bir yere fırladı. Yoldan geçen doktor, ilk müdahaleyi yaptı.” diye konuştu. Üzgün olduğu görülen kamyon sürücüsünün ise telefonla üst amirlerine bilgi verirken ağladığı görüldü. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!