600 bin dolarlık soygunu lüks çanta aydınlattı

Güncelleme Tarihi:

600 bin dolarlık soygunu lüks çanta aydınlattı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2014 08:12

İSTANBUL’da kuyumcu şirketi sahibi 72 yaşındaki kadının evine girerek, 600 bin dolar değerinde mücevheri alan Gürcistanlı gaspçılar kaçtıkları taksinin bagajının açılarak içindeki Louis Vuitton çantanın kamera görüntülerinde farkedilmesiyle yakalandı.

Haberin Devamı

600 bin dolarlık soygunu lüks çanta aydınlattı
Opsar Kuyumculuğun sahibi Leydi Agavni Opsar’ın (72) Nişantaşı’ndaki evine geçen hafta perşembe günü sabah erken saatlerde giren gaspçılar, yaşlı kadının ağzını bantlayıp ellerini bağladı. Evden 600 bin dolar mücevher ve antika eşya alan gaspçılar bu eşyaları koydukları 3 valizle sabah saat 07.00’de binadan çıktı. Olay sonrası, soygunla ilgili çalışma yapan polis küçük bir detay sayesinde büyük soygunu yapanları yakaladı.

600 bin dolarlık soygunu lüks çanta aydınlattı

Olay sonrası yakınları tarafından evde eli bağlı olarak bulunan Leydi Agavni Opsar, evine girenlerin Türkçe konuşmadığını belirtti. Polis binadaki güvenlik kameralarını da inceledi. Kamera görüntülerinde 2 kişinin eve girdiğini ve ellerindeki valizlerle çıktığı tespit edildi. Sokaktaki kameraları inceleyen polis binayı gören bir kamera görüntüsüne ulaşamadı.

Haberin Devamı

Yaşlı kadının ifadesi üzerine soyguncuların yabancı uyruklu olduğunu belirleyen polis, şüphelilerin taksi ile ayrılmış olabileceğini değerlendirdi. Çevredeki güvenlik kamerası görüntüleri toplandı. Şüphelilerin ayrıldığı saatlerde caddede hareket halindeki bir aracın bagajının açık olduğu tespit edildi. 1 saniyelik görüntüde, bagajda Louis Vuitton çanta olduğu tespit edildi. Çantanın da evden alındığı belirlenince MOBESE kameralarından taksinin izi sürüldü. 2 kişinin Kumkapı’da taksiden indiği ve 2 kadının da kendilerini karşıladığı belirlendi.

600 bin dolarlık soygunu lüks çanta aydınlattı

Polis, yapılan araştırmalarda, şüphelilerin Kumkapı’da bir otele gittiğinin öğrenince, otele baskın düzenlendi. Eve giren Gürcistanlı gaspçılardan 2’si ve sevgilileri olduğu belirtilen 2 kadın otelde gözaltına alındı. 2 kişi de Sapanca’da TIR garajında yakalandı. Operasyon kapsamında Gürcistanlı 6 kişi gözaltına alınırken, yapılan aramalarda Nişantaşı’ndaki evden çalınan mücevher ve antikaların büyük bir kısmına ulaşıldı. O mücevherler arasında 180 bin dolarlık bir elmas kolye ve 50 bin dolarlık bir çakmağın da bulunduğu belirtildi. Gaspçıların aldıkları altınların bir kısmını eriterek sattıkları belirlendi. Adliyeye sevk edilen gaspçılardan 2’si tutuklandı, diğerleri serbest kaldı.

Haberin Devamı

600 bin dolarlık soygunu lüks çanta aydınlattı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!