Çetin Doğan müşteki sıfatıyla ifade veriyor

Güncelleme Tarihi:

Çetin Doğan müşteki sıfatıyla ifade veriyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2014 11:30

Emekli Orgeneral Çetin Doğan, "Balyoz'da kumpas" iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında müşteki sıfatıyla ifade veriyor.

Haberin Devamı

Yeniden yargılama kararı verilen Balyoz davasının sanıklarından eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan avukatıyla birlikte saat 10.30'da Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na geldi. Çetin Doğan, "Balyoz'da kumpas" iddialarına ilişkin soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Gökalp Kürkçü'ye müşteki sıfatıyla yaklaşık 3 saat ifade verdi.

"KURGULAYANLAR DOĞRUDAN DOĞRUYA BU DARBE PLANINDA YER ALANLARDIR"

Adliye çıkışında basın mensuplarına açıklama yapan Çetin Doğan, ifade vermeye gelmekle tereddüt ettiğini ancak avukatı Hüseyin Ersöz'ün savcının ciddi olarak kumpası araştırdığını söylemesi üzerine geldiğini belirtti. Doğan, "Türk Silahlı Kuvvetlerinin ve bizim şikayetlerimiz üzerine bir çalışma yapılıyor. Doğrudan doğruya hangi polisler hangi belgeyi çarptırmışlar, nerenden almışlar, nasıl yapmışlar bunu ortaya koyduk. Sahte Balyoz darbe planını kurgulayanların parmak izlerini ortaya koyduk. Kurgulayanlar doğrudan doğruya bu darbe planında yer alanlardır" dedi.

Haberin Devamı

"TÜRK ADALETİNE YAPILMIŞ BİR SUİKAST"

Kurgulayanların bir kısmının görevli polis memurları olduğunu savunan Doğan “Bunların başka uzantıları var. Hakimleri, savcıları var. Bilinen 'Paralel yapı' var. Türkiye 'Paralel yapının' üzerine gitmedikçe hiçbir sorun çözülemez. Adalet mülkün temeli olmalı. Adalet zulmün aracı olduğu zaman bütün dengeler bozulur kimse kendisini güvende hissedemez. Biz bunu bireysel bir dava olarak değil ulusa ve Türk adaletine yapılmış bir suikast olarak görüyoruz. Verdiğimiz belgelerin üzerine ciddiyetle gidilirse paralel yapının doğrudan doğruya çökmesine yol açacak sonuçlara varacağız. Sayın savcımız yerinde kaldığı sürece ağırlık verirse kısa zamanda sonuçlandırma imkanı olur. Bu bizim kişisel davamızın ötesinde vatana ihanet var. Neden var? Kendi milli planlarımızı yabancıların eline verdiniz. Sahte planlara gerçeklik sanısı uyandırmak için. " diye konuştu.

"SONUNA KADAR TAKİPÇİSİYİZ"

Doğan, "Balyoz darbe planının sahte olduğu aşikar, teknik olarak da çelişkiler ortaya konuldu. Davanın çökmesi gerekir, Bunu dava başlayınca göreceğiz. Bu dava ancak bu davayı kotaranlar içeri girince sonuçlanacaktır demiştim. Bu inancım halen devam ediyor. Sonuna kadar bunun takipçisi olacağız" diye konuştu.

Haberin Devamı

"TÜRKİYE'DE ADALET MALESEF YERİN DİBİNE GİRMİŞ"

"Türkiye'de adalet malesef yerin dibine girmiş" diyen Doğan, "Böyle görkemli binalar yapmak hoş. Eskilerin tabiriyle zarf çok iyi ama mazruf felaket. Taşların yerine oturması lazım. Bütün partilerin bu konuda iş birliği yapması lazım. Bu Balyoz kumpası başka yapılan iğrençlik varsa, başka yapılan yolsuzluk varsa onları örtmek için kullanılamaz. İktidarıyla muhalefetiyle üzerine gidip Türkiye üzerindeki bu belayı kurtarmak lazım. Ne halde olduklarını görüyoruz. Yargıtay'da bir takım daireleri görüyoruz" ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!