Gürsel Tekin: "Raporumuzu Kerry'ye göndereceğiz"

Güncelleme Tarihi:

Gürsel Tekin: Raporumuzu Kerryye göndereceğiz
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2014 17:59

Menteşe Festival etkinliklerine katılmak üzere Muğla’ya gelen CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Suriye-Kobani’den Kaçarak Türkiye’ye sığınanlarla ilgili düzenledikleri üç ayrı raporu, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’ye de göndereceklerini açıkladı.

Haberin Devamı

CHP Genel Sekreteri İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Festival etkinliklerine katılmak üzere Muğla’ya geldi. CHP Muğla İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenleyen genel sekreter Tekin, İktidar partisine ağır yüklendi.

Genel Sekreteri Suriye-Kobani’den kaçarak Şanlı Urfa-Suruç ilçesine gelen sığınmacılarla ilgili parti olarak üç ayrı rapor düzenlediklerinin açıkladı.

Tekin, daha önceleri de dış politika ile düzenledikleri raporları Dış İşleri Bakanlığı’na vermelerine karşın ilgi görmediğini söyledi.

“Dışişleri Bakanlığı’nın her dediğini yaptığı Kerry’e de Şanlı Urfa raporunu göndereceğiz” diyen Genel sekreter, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu kurultayla eleştiren Başbakan Ahmet Davutoğlu’na yanıt verdi.

DIŞ POLİTİKA KEVGİRE DÖNDÜ

Davutoğlu’nun CHP’nin kurultayıyla ilgilenmesi karşısında üzülmediklerini tam tersi sevinç duyduklarını ifade eden Tekin, konuyla ilgili olarak şöyle konuştu;
“Davutoğlu kurultayımızla çok ilgilenmiş. Bu bizi üzmez. Tam tersi bundan sevinç duyarız CHP’nin kurultayı ile ilgilendikleri kadar dışarıyla ilgilenselerdi bugün bizim dış politikamız kevgire dönmezdi. Kurultayla bu kadar neden ilgilendiklerini doğrusu çok merak ediyorum. Bugüne kadar konukseverlik duygusu içinde AKP’nin kongrelerini izlemiştim. Bu duygu içinde orada yaşananları paylaşmak istemezdim. Davutoğlu mecbur bıraktı. AKP kurultayını izleyen bir siyasetçi olarak, AKP’nin son kurultayını bir kurultay değil, talimatların verildiği bir toplantı olarak değerlendiriyorum” diye konuştu.

CHP’den DAVUTOĞLU’NA ÜÇ SORU


CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Muğla’daki basın toplantısında yanıtlamak istemiyle Başbakan Ahmet Davutoğlu’na üç ayrı soru yöneldi.

Suriye sınırında düşürülen uçakla ve Almanya’nın Türkiye’yi dinlemesine ilgili olarak sorular soran Genel sekreter Tekin, “Suriye sınırında düşürülen uçakla ilgili olarak, “Bu uçağı kim düşürdü? Bedeli ağır olur diyen AKP yetkilileri, bunun hesabını niye soramadılar? Almanya Türkiye yi dinlemesine yönelikte Almanya dinlediğini itiraf etmesine karşın, neden hassasiyet gösteremediler? Ali Babacan bir yolsuzluklarla ilgili açıklama yaptı. Bir gece yarısı imar tadilatlarıyla milyar dolarların nasıl kazanıldığını söyledi. Hadi bize inanmadınız. Kabinedeki bakanınıza söyleyeceğiniz bir şeyiniz yok mu?” diye sorularını sıraladı.

SAVCILAR ve HAKİMLER DİK DURACAK

Basın toplantısında haram medya diye tanımladığı bazı medya kuruluşlarına sürekli eleştiri yapan CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Hâkimler ve Savcılar Yüksek Seçim Kurulu seçimi ilgili AKP yetkililerinin açıklamalarına dikkat çekti. “Çetelere boyun eğerseniz sizi hâkim ve savcı olarak görmeyiz” diyen Tekin konuya ilişkin olarak şunlar konuştu; Önümüzdeki günlerde seçim var. HSYK seçimleri ile ilgili olarak AKP yetkilileri bu seçimi yok hükmünde sayarız şeklinde açıklama yapıyor. Bunun adı eşkıyalıktır. Savcılara ve hâkimlere seslenmek istiyorum. Onurunuz hasiyetinizi koruyacaksanız teslim olmayacaksanız. Eğer teslim olacaksanız biz de sizi hâkim ve savcı olarak görmeyiz. Önce hâkimler ve savcılar dik duracak. Dik durun ki, evet oyu veren yüzde 58’de saygı duysun ”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!