Türkiye’ye sınırda koyun leşi attılar

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’ye sınırda koyun leşi attılar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2014 01:06

ŞANLIURFA’nın Suruç ilçesinden Suriye’ye geçmek isteyen bir grupla, güvenlik güçleri arasında gerginlik yaşandı. Mürşitpınar Sınır Kapısı’ndan Suriye’nin Ayn el Arap Bölgesi’ne geçmek isteyen bir grup, sabahın erken saatlerinde kapı önüne geldi.

Haberin Devamı

Bir süre bekleyen kalabalık izinsiz geçmek isteyince jandarma havaya uyarı ateşi açtı. Kürtçe konuşan bazı askerler geçişlere daha sonra izin verileceğini söyleyerek gruptakilerin uzaklaşmalarını istedi. Bu arada gruptakilerden bazıları taş atmak isteyince bölgeye takviye ekip çağrıldı. Güvenlik güçleri Suriyelileri kapı önünden uzaklaştırdı. Daha sonra izin verilen grup üstleri arandıktan sonra güvenli bir şekilde ülkelerine gönderildi. Suriye’nin Kobani ilçesi ve çevresindeki köylerden kaçan ve sınırda Türkiye’ye alınmayı bekleyen bir grup ise hayvanlarının telef olduğunu belirterek durumu protesto etti. Kürtçe bağıran Suriyeliler, bu sırada telef olan bir koyun leşini de teller üzerinden Türkiye tarafına attı. Araçların üzerine çıkarak tepki göstermeye devam eden Suriyelilerin, havai fişek atarak sınıra yönelmeleri üzerine askerler sınırın Suriye tarafına biber gazı attı. Kalabalığın bulunduğu sınır hattının birkaç noktasına atılan gaz bombalarının ardından Suriyeliler, tellerin gerisine gitti ve protestolarını sonlandırdı. Bu olay üzerine sınır hattından geçişler de durduruldu.

Sınırdaki hayvanlar için de kamp

Haberin Devamı

BAŞBAKANLIK Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Fuat Oktay, Suriye’nin Rakka kentine bağlı Telabyad ilçesinde terör örgütü IŞİD ile PYD arasındaki çatışmalardan kaçan çok sayıda Suriyelinin sınırda bıraktığı hayvanları için de alan oluşturacaklarını söyledi. Sığınmacıların çoğunun hayvanının bulunduğunu hatırlatan Oktay, binlerce küçük ve büyükbaş hayvanın sınırın karşı tarafındaki mayınlı alanda beklediğini bildirdi. Oktay, şöyle devam etti: “Hayvanları orada bırakırsak büyük sıkıntı olacak. Açlık ve susuzluktan ölme ihtimalleri var. Burada hayvanların da ihtiyacını giderebileceğimiz bir alan oluşturuyoruz. Hayvanlar her türlü kontrolden geçirilecek ve bölgedeki besicileri etkilemeyecek.” AA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!