Tereyağından kıl çeker gibi

Güncelleme Tarihi:

Tereyağından kıl çeker gibi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2014 01:44

11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, IŞİD’in elindeki rehin konsolosluk görevlilerinin kurtarılmasıyla ilgili “Hepimizi büyük sevince boğan haber” dedi.

Haberin Devamı

Memleketi Kayseri’de sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle kahvaltıda bir araya gelen Gül, şunları söyledi:

“İlk günden itibaren yaptığımız toplantılarda nasıl bu işi tereyağından kıl çeker gibi yaparız, kimseye zarar vermeden bütün rehinelerimizi kurtarırız çalışmalarını düşündük. Bütün yapılan çalışmaların neticesinde de biraz bu işte sabır göstermek gerektiği ama aynı zamanda da gayet titiz çalışılması gerektiğini tespit ettik. Bugün büyük bir memnuniyet ve sevinçle görüyoruz ki vatandaşımızın hepsi Türkiye’ye getirildiler. Bundan dolayı başta sayın Cumhurbaşkanı, Başbakanı, Genelkurmay Başkanı’nı, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı’nı -ki başından beri çok titiz ve dikkatli çalıştılar-, hepsini tebrik ediyorum. Ayrıca bu zor süreçte aileleri çok büyük bir metanet gösterdiler. Başkonsolos’un eşi, cumhurbaşkanı olduğum dönemde hep konuştum, Dışişleri Bakanlığı aileleri hiç yalnız bırakmadı.

Haberin Devamı

Tabii bütün bu işler, sürecin hassasiyeti dikkate alınarak gayet örtülü yapıldı bu faaliyetler. O zaman şöyle bir çelişki içinde kalındı, bunlar açık anlatılsa oradaki rehineler için zorluk olacak ama anlatılmasa da vatandaşlarımızın, kaygı duyanların acaba ne yapıyorlar sorusunu cevaplandırmamak, bu iki çelişki içinde kalındı ama doğru olan yapıldı. Gayet örtülü bir şekilde bu faaliyetler çok dikkatli ve kararlı bir şekilde yürütüldü ve neticede hepimizi büyük bir sevincin içerisine sokan, mutlu eden bugünkü gelişmeyle karşı karşıya kaldık.”

Kutladı

Gül, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu’nu rehinelerin kurtarılmasından dolayı telefon açarak kutladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!