İstanbul'da lösemi rötarı

Güncelleme Tarihi:

İstanbulda lösemi rötarı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2014 01:31

Miami’de yaşayan Rus asıllı işkadını Elena Baronoff İstanbul seyahati sırasında kalça ve bacağındaki ağrı nedeniyle gittiği hastanede lösemi olduğunu öğrendi. Türk doktorların, “Seyahat etmeniz hayati risk taşıyor” dediği Elena Baronoff Türkiye’de kemoterapi görmeye başladı.

Haberin Devamı

ABD’DE Miami Sunny Isles Beach’te yaşayan, emlak şirketi sahibi Elena Baronoff (55), 27 Ağustos’ta iş seyahati için Londra’dan İstanbul’a geldi. Kalçasında ve bacağında dayanılmaz ağrılar duyan Baronoff’a Amerika’daki doktorları siyatik teşhisi koymuştu. İstanbul’a iner inmez gittiği hastanade kan testleri sonucu lösemi hastası olduğu ortaya çıktı.

İSTANBUL’DA KALMALISIN

Elena Baronoff’a hastalığını teşhisi koyan Memorial Şişli Kök Hücre Nakli Sorumlusu Doç. Dr. Songül Şerefhanoğlu söyledi. Baronoff hemen ülkesine dönmek istese de, seyahati riskli bulundu. Amerika’daki işlerinin başına da geçici olarak oğlu George Baronoff (31) geçti.

HABERİ ‘GÜZEL KADIN’ VERDİ

Elena Baronoff hastanedeki odasında, yaşadıklarını şöyle anlattı: “Londra seyahatim sırasında ağrılarım arttı. Türkiye’ye geldiğimde muayene oldum. Hastanedeki odamda dinlenirken, çok güzel bir kadın bana hastalığımı söyledi. Böyle güzel bir kadının böyle bir haberi verdiğine inanamadım.”

Haberin Devamı

İŞLERİMİ HASTANEDEN YAPIYORUM

“Çok zor iki gün geçirdim. Doktorum benim elimi tuttu. ‘Hayatım size emanet’ dedim. Bundan sonra hayatım tabi ki kolay olmayacak ama ben bir savaşçıyım. Hastalıkla da savaşacağım. Hayatımı sürdürüyorum. Telefon görüşmelerimi odamdan yapıyorum.” Doktorları değerleri toparlanmış olursa kemoterapinin üçüncü haftasında Baronoff’un ülkesine dönebileceğini söyledi.

Bu hastalık aniden çıkar

ELENA Baronoff’un doktoru Songül Şerefhanoğlu hastalıkla ilgili şunları söyledi:
“Seyahati sırasında sağ kalça ağrısıyla hastanemize başvurmuş ve ortopedinin kontrolünde bir hastaydı. Onlar tetkik ederken kan değerlerinin çok yüksek olduğunu fark etmişler. Lökosit sayısı 100 bin iken başvurmuşlardı. Normal değeri 10 binin altında olması gerekiyordu. Yaptığım değerlendirme sonucu hastanın lösemi olduğunu fark ettik. Hastadan ilik incelemeleri yaptık. Sonuçta AML dediğimiz bir lösemi türü olduğunu fark ettik. Bu hastalıklar birden bire ortaya çıkar. Diğer kanserler gibi bir ön periyodu yoktur. Birkaç gün içerisinde başlar ve hemen bulgu verir. Bunu da hastaların anlaması genelde mümkün değil. Ya akut enfeksiyonlarla, kanamalarla, ağrılarla. Yani bir haftalık bir öykü vardır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!