ABD basını politikamızı belirleyen aktör değil

Güncelleme Tarihi:

ABD basını politikamızı belirleyen aktör değil
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2014 02:13

ABD’nin Ankara Maslahatgüzarı görevine geçici olarak atanan Büyükelçi Ross Wilson, son günlerde ABD basınında çıkan Türkiye ile ilgili haberleri değerlendirdi.

Haberin Devamı

ABD Büyükelçiliği’nde düzenlenen resepsiyonda konuşan Wilson, “Türkiye ve ABD müttefiktir. Amerikan basını, Amerikan politikalarını yapan aktör değildir. Son günlerde hem ABD Savunma Bakanı hem de Dışişleri Bakanı açıklamalar yaptı. Bu ilişkinin ne kadar önemli olduğuna dair konuştular. Doğrudan mesajlar verdiler. Bu ilişkinin hem Türkiye hem de ABD açısından önemli olduğu dile getirildi” ifadesini kullandı.

birbirimizi iyi anlıyoruz

Türkiye’nin ABD önderliğindeki IŞİD’e karşı askeri koalisyona yapacağı katkıya da değinen Wilson, “Bu konuda karar alındığında konuşulacak. ABD ve Türkiye’deki yetkililer karşılıklı olarak nerede durduklarına dair ortak anlayışa sahipler. Türk yetkililer hazır olana kadar bir yorumda bulunmayacağız. Bu iki ziyaret sonunda şu söylenebilir ki iyi durumdayız. Birlikte iyi pozisyondayız, birbirimizi iyi anlıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE BİZİM İÇİN ÖNEMLİ

ABD Büyükelçisi olarak atanan Bass’ın Ankara’ya gelmesinin ardından Türkiye’den ayrılacağını belirten Wilson, “Burası bizim için önemli bir ülke. Eminim Bass burada muhteşem bir liderliğe imza atacak. Büyükelçi Bass sizinle iyi ilişkiler kuracak çok yetkin bir insan.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!