İçeride doktora dışarıda protesto

Güncelleme Tarihi:

İçeride doktora dışarıda protesto
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2014 02:15

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’e İstanbul Üniversitesi (İÜ) İletişim Fakültesi Kişilerarası İletişim Ana Bilim Dalı’nda fahri doktora unvanı verildi.

Haberin Devamı

Davet edilmelerine rağmen İletişim Fakültesi’nin Halkla İlişkiler, Gazetecilik ve Radyo-TV bölümlerinden hiçbir öğretim üyesi törene katılmadı. Olası bir protestoya karşı salona alınmayan öğrenciler ise tören boyunca dışarıda slogan attı.

PETEK DİNÇÖZ PROTOKOLDE

Törene davet edilen şarkıcı Petek Dinçöz ile eşi Serkan Kodaloğlu da protokolde yerlerini aldı. İletişim Fakültesi Dekanı Nilüfer Sezer, neden doktora unvanı verdiklerini “Mustafa Demir’in özgeçmişini okurken kendisinin bizlerden biri, yani bir iletişim uzmanı, özellikle de mesleği gereği yüz yüze kişiler arası gelişim uzmanı olduğunu görüyoruz” diyerek açıkladı. İÜ Rektörü Yunus Söylet de Mustafa Demir’le yakın ilişki içinde olduklarını belirtti. Konuşmaların ardından Demir’e cübbesini Rektör Söylet giydirdi. Dekan Sezer de Demir’in yakasına İstanbul Üniversitesi’nin altın rozetini taktı. Demir’e geçen yıl İÜ Yönetim Kurulu tarafından İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Ana Bilim Dalı’nda fahri doktora verilmesi kararlaştırılmıştı. Dönemin İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aydemir Okay ise ‘teklif edilen ismin siyasetçi olduğu, halkla ilişkiler dalında akademik katkı sunacak bir yenilik ve araştırmasının bulunmadığı, istenirse siyaset bilimi dalında verilebileceği’ gerekçesiyle karara karşı çıkmıştı. Bu kez fahri doktoranın Kişilerarası İletişim Ana Bilim Dalı’nda verilmesi kararı alındı. Dekan Okay’ın görev süresi geçen yıl kasım başında bitti. 17 Aralık Operasyonu’yla Mustafa Demir gözaltına alınınca teklif de askıya alınmıştı. Demir hakkında daha sonra takipsizlik kararı verilmişti. İÜ İletişim Fakültesi fahri doktorayı en son 5 yıl önce simetrik iletişimin duayeni Prof. Dr. James Grunig’e verdi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!