Sabah açılan Kürtçe okul mühürlendi

Güncelleme Tarihi:

Sabah açılan Kürtçe okul mühürlendi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2014 18:46

Kürtçe eğitim vermek üzere Diyarbakır Bağlar'da açılan Dibistana Seretayî ya Ferzad Kemanger-Ferzad Kemanger İlkokulu, savcılık kararı doğrultusunda polislerce mühürlendi.

Haberin Devamı

Diyarbakır Bağlar'da Kürtçe eğitim vermek üzere bugün açılışı yapılarak hizmete başlayan Dibistana Seretayî a Ferzad Kemangar-Ferzad Kemanger İlkokulu polislerce mühürlendi. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın okul hakkında başlattığı soruşturma kararının hemen ardından çok sayıda zırhlı araç ve TOMA eşliğinde okul önüne gelen yüzlerce çevik kuvvet ve sivil polis, okul çevresini ablukaya aldı. Ardından okul binasına giren bir gurup polis amiri okul yöneticileri ile görüştü.

Haberin Devamı

Başsavcılığın kararı doğrultusunda okulu mühürleyeceklerini okul yetkililerine bildiren polis amirleri, yetkilileri okuldan dışarı çıkardıktan sonra okulun kapısını mühürledi.

Okulun mühürlenmesinin ardından okul bahçesinin dışına çıkan polisler bekleyişe geçerken, okul yöneticileri ile birlikte olayı duyup gelen öğrenci velileri ile mahallede yaşayan yurttaşlarda bahçede toplanmaya başladı.

Sabah açılan Kürtçe okul mühürlendi

Kürtçe eğitim vereceği söylenen okul bu sabah açılmıştı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!