İşkenceye zaman aşımına isyan etti

Güncelleme Tarihi:

İşkenceye zaman aşımına isyan etti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2014 16:04

AMASYA'da yaşayan ve 12 Eylül döneminde işkence gördüğü gerekçesiyle açtığı davanın zaman aşımı süresinin dolduğunu gerekçesiyle reddedilmesine bir anlam veremediğini söyleyen 56 yaşındaki Hasan Kaplan, "Bu karara bir anlam veremiyorum. Hukuka, adalete inancım kalmadı" dedi.

Haberin Devamı

Amasya'da yaşayan Hasan Kaplan, 12 Eylül döneminde cezaevinde kaldığı süre içerisinde kendisine işkence yaptığını ileri sürdüğü yüzbaşı Atasoy Filoz ve Başçavuş Burhan Yöntem hakkında şikayetçi oldu ve haklarında Amasya Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Dün görülen son duruşmada mahkeme heyeti davayı, sanıklar hakkında işkence suçuna öngörülen 15 yıllık zaman aşımı süresinin dolduğu gerekçesiyle reddedildi. Açtığı dava ile mağduriyetinin giderilmesini isteyen Hasan Kaplan, davanın zaman aşımı nedeniyle düşürülmesine bir anlam veremediğini söyleyerek, "12 Eylül bize karşı yapıldı. Yani toplumsal muhalefete, sosyalistlere, koministlere ve devrimcilere karşı yapıldı.

Ben de 12 Eylül öncesi hem bir derneğin başkanıydım hem de sosyalist bir insandım. 12 Eylül'de bunu karakola düşen herkes işkence görmüştür. Bende bunu katmerli bir şekilde yaşadım. Benim artık Türkiye'de hukuka, adalete zerre kadar inancım kalmadı. İnsan hakları sözleşmesinde insanlara karşı işlenmiş suçta zaman aşımı olmaz diye bir genel hüküm olmasına rağmen mahkeme zaman aşımı diyor. Bu olay nedir biliyor musunuz? 12 Eylül devam ediyor. Apoletler, postallar çıktı, takunyayla AK Partiyle devam ediyor" dedi.
Hasan Kaplan, hakkını sonuna kadar arayacağını ve Yargıtay'a itiraz edeceğini sonrasında da Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne kadar konuyu taşıyacağını ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!