Mesaj alındı

Güncelleme Tarihi:

Mesaj alındı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2014 01:40

Hafta sonu yapılan CHP kurultayında yeniden ‘Genel Başkan’ seçilen Kemal Kılıçdaroğlu, ilk değerlendirmesini Hürriyet’e yaptı.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, genel başkanlık oylamasında delegenin memnuniyetsizliğini gösterdiğini, bu mesajı aldığını belirterek, “Gençlerimiz PM’ye damga vurdu. Örgütlerde gençleştirmeyi de süratle yapacağız” dedi. Böylesine demokratik bir partide bazı delegelerin imza verdiği halde farklı oy kullanmasına ise üzüldüğünü belirten CHP Lideri, partinin bu eski görüntülerden de kurtulması için gereken adımları atacağını söyledi. Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

KURULTAYIN TEK GÖLGESİ

- “Oy kullanmaya geç gittim. İçeri girdiğimde gecenin o saatinde dahi çok sayıda afişler, broşürler, pankartlar vardı, tam bir demokrasi şöleni, rengarenk. Bütün bunlar vardı. Adaylar kendilerini özgürce ifade edip, propagandalarını yapabiliyordu. Böylesi bir ortamda sandıktan çıkan sonuca da herkes saygı gösterir.
- Kurultayımıza gölge düşüren tek şey ise bazı arkadaşlarımızın attıkları imzalarla kullandıkları oy arasındaki ikili yapıdır. Bu durum CHP’liliğe yakışmadı.

Haberin Devamı

ÖZKES’E MUTLU OLDUM

- Ekmeleddin İhsanoğlu’nun Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusundaki eleştirilere katılmıyorum. Bakın delegemiz de çok güzel bir olay gerçekleştirdi, çok iyi bir mesaj verdi; eski bir ilçe müftüsü arkadaşımız olan İstanbul Milletvekilimiz İhsan Özkes en yüksek oyu alarak PM üyesi olmuştur. Çok mutlu oldum. Bütün Türkiye ve dünya görmeli ki bizim laiklik anlayışımız bütün inançlara saygı temelindedir. Her bir vatandaşımızın inancının gereğini özgürce yapmalarını sağlayan bir anlayıştır bizim bakışımız. Delegemiz de bunu açıkça göstermiştir. Bunu iyi görmeli.
- Özgür Özel gerek Türkiye genelinde, gerek Soma’da veya başka yerlerde başarılı çalışmaları yapan genç bir arkadaşımız. Aykut Erdoğdu da yolsuzluklarla mücadele konusunda yeni bir süreci başlatan ve götüren diğer bir genç arkadaşımız. İki genç milletvekilimizin göz doldurması çok önemli, elbette onlarla hepimiz gurur duyuyoruz. Bakın bu vesile ile söyleyeyim ki PM’de genç arkadaşlarımız yüzde 10’luk kotayı da aştılar, bunun üstüne çıktılar. Muğla’dan çok genç bir kadın üyemiz var, Diyarbakır’dan da aynı. Bunlar çok sevindirici. Bir anlamda gençlerimiz PM’ye damga vurdu. Ekonomi alanında da genç ve dünya ölçeğinde çok başarılı bir ekonomist üyemiz de var, Doç. Dr. Selin Sayek Böke. Bunlardan çok memnunum.

Haberin Devamı

ÇIKARILAN DERS

- Elbette delegenin verdiği her kararı, her kurultayı değerlendirmemiz gerekiyor. Delege bu kez de belli çerçevede memnuniyetsizliğini de ifade etti, bunu değerlendirmemiz gerekiyor. Sonuçta partiyi yönetiyorsunuz, bütün bu söylem ve oylamaları dikkate almalısınız. Ama bunu dikkate alırken de hedefin iktidar olduğunu bilmek gerekiyor. Demek ki daha fazla çalışmamız gerek. Şimdiye kadarki çalışmamız yeterli değilmiş ki daha çok çalışmamız isteniyor, biz de bunu yapacağız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!