Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının şifreleri

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğlunun konuşmasının şifreleri
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2014 13:31

Kılıçdaroğu konuşmasında "elitist" eleştirilerine de yanıt verdi ve "Elitizmi reddediyorum ben. Ben bir Cumhuriyet çocuğuyum. Dersimli Kemal'im ben. Devrimci Kemal'im ben" dedi.

Haberin Devamı

CHP'yi "rakı sofralarında Türkiye'yi kurtaranlardan" temizleyeceğini de söyleyen Kılıçdaroğlu, "Rakı sofralarında Türkiye'yi kurtaran adamlar var. Bunlardan partiyi temizleyeceğiz. Bana çalışan adam lazım. Rakı sofralarında çalışan adam değil" dedi.

Kılıçdaroğlunun konuşmasının şifreleri

PARTİ İÇİ DİSİPLİN ÇALIŞACAK; "PARTİ KURALLARI VAR. YA BAĞLANIRSINIZ, YA AYRILIRSINIZ..."

Kılıçdaroğlu, parti içi disiplinin işleyeceğinin de işaretini verdi. "sabah kalkıp, koşa koşa gidip CHP'yi eleştirirenlere" karşı, parti içi disiplinin işletileceğini söyledi. Kılıçdaroğlu, "Bir siyasi partiye girdiğinizde sizi o siyasi partinin kuralları bağlar. Ya bağlanırsınız, ya da ayrılırsınız. Arada başka seçenek yok..." dedi.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlunun konuşmasının şifreleri
PARTİYİ RAKI MASASINDA KONUŞANLARDAN TEMİZLEYECEĞİM


Kılıçdaroğlu "tasfiyeden yana olmadığını" vurguladı. Ancak sözlerine şöyle devam etti; "Farklı ses çıkaranların ayrılacakları yerler vardır. Farklı seslerini dillendirecek yerleri vardır. Her oya ihtiyacımız vara tasfiyeden yana değilim. Birlikten yanayım. Ama eğer parti kurullarından bir karar çıkarsa, hiçkimse çıkıp tv ekranlarında o kararın aleyhinde konuşamayacak. Buna izin veremeyeceğim. CHP bir düşünce kuruluşu değildir."



Kılıçdaroğlunun konuşmasının şifreleri
İşte Kılıçdaroğlu'nun Kongre vaatleri

İNCE'YE İNCE MESAJ; TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ YAPMASAYDIM, ADAY OLAMAZDIN

Kılıçdaroğlu konuşmasında, kendisini eleştiren diğer Genel Başkan adayı Muharrem İnce'ye de "ince" bir eleştiri mesajı gönderdi. Kendi genel başkanlığı dönemindeki tüzük değişikliği ile genel başkanlığa aday olmanın kolaylaştırıldığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Benim genel başkanlık dönemimde o tüzük değişikliği olmasaydı, yeni bir genel başkan adayı çıkamazdı. Elbette ki genel başkan adayları çıkmalı. Ben demokratik seçim yapılması için gerekli atmosferi hatırlıyoruz. Bakın yan yana oturuyoruz. Biz demokrasiden yanayız. Ama demokrasi kaos demek değildir" diye konuştu.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlunun konuşmasının şifreleri
“YUMRUK İNECEK, YOLLAR AYRILACAK”

PARTİLİLERE MESAJ; HER ŞEY GENEL BAŞKANDAN BEKLENMEZ...

Kılıçdaroğlu, konuşmasında partililere de mesaj gönderdi.
Mazot fiyatı gibi, aile sigortası gibi tüm toplumu ilgilendiren konularda çalışmalarının olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, "gidin bunları anlatın.
Herşey genel başkandan beklenmez" mesajı verdi.

"PARTİ AĞALARINI SİLECEĞİM..."

Kılıçdaroğlu'nun bir başka önemli mesajı ise, parti içinde "ağaların" ortadan kaldırılacağı vaadi oldu; "500 kişinin aidatını yatırıp, gelin bana oy verin diyen zihniyeti sileceğiz Bir sendika ağaları var, bir de parti ağaları var. parti ağalarını da sileceğim..."

Kılıçdaroğlunun konuşmasının şifreleri

Haberin Devamı

"DENİZ GEÇMİŞ'İN DE, MENDERES'İN DE, BAYAR'IN DA..."

Kılıçdaroğlu'nun önemli mesajlarından biri de, ideolojiye bakmadan "ülkeye katkı yapanlara saygı duymak" oldu. CHP Genel Başkanı, "Ben Deniz Gezmiş'in mezarına da gidip çiçek koydum. Menderes'in de, Bayar'ın da mezarlarını ziyaret ettim. Bu ülkeye katkı yapan tüm siyasetçilere bizim saygımız sonsuz. Hedefmiz kavga kamplaşma değil" dedi.

"ATATÜRK'Ü DIŞLADILAR" ELEŞTİRİSİNİ YANITLADI; "KENAN EVREN ATATÜRKÇÜSÜ DEĞİLİM..."

Kılıçdaroğlu, "Atatürk'ü dışladılar" eleştirilerini de yanıtladı. "Atatürk kimsenin tekelinde değildir. mustafa Kemal Atatürk 72 milyonun yüreğindedir.
Sadece bizim değil, düşmanlarının bile saygı duyduğu bir liderdir" diyen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu; "Ben Kenan Evren Atatürkçüsü değilim. Ben onun gibi Atatürkçü değilim. Ben gardrop Atatürkçüsü de değilim. Ben yüreğinde Mustafa Kemal'e yer açan bir liderim."

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlunun konuşmasının şifreleri

VE CHP NASIL İKTİDAR OLUR? "GÜÇLÜ LİDERLİK..."

Kılıçdaroğlu konuşmasında, CHP'nin iktidar olması için yol haritasını da çizdi;

-Çok başlılık değil; güçlü liderlik olmalı
-Örgütsel birliktelik olmalı
-Tek adamcılık değil, uyum içinde çalışan inançlı kişilerin birlikteliği olmalı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!