Avcılar'da kamyonun çarptığı üst geçit çöktü, 1 kişi öldü

Güncelleme Tarihi:

Avcılarda kamyonun çarptığı üst geçit çöktü, 1 kişi öldü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2014 10:11

Avcılar’da E-5 Karayolu’ndaki bir tankerin çarptığı üst geçit büyük bir gürültü ile çöktü. Üst geçidin çöken parçası tankerin ve diğer yönde ilerleyen bir minibüsün üstüne düştü. Tankerin sürücüsü ve 1 kişi yaralanırken, minibüsün sürücüsü ise öldü. Kaza nedeniyle yol trafiğe kapandı, metrobüs seferleri yapılamadı. İBB, tanker damperinin açık ilerlemesinden dolayı kazanın meydana geldiğini açıkladı. Gözaltına alınan tankerin şoförü sağlık kontrolünden geçirildi.

Haberin Devamı

Kaza saat 10.00 sıralarında meydana geldi. E-5 Karayolu’nda Avcılar’dan Topkapı yönüne giden bir tankerin açık kalan damperi halk arasında İGS durağı olarak bilinen mevkideki yaya üst geçidine çarptı. Üst geçin büyük bir gürültüyle çöktü. Çöken parça üst geçide çarpan tankerin ve diğer yönde ilerleyen bir minibüsün üzerine düştü. Avcılar-Topkapı yolu iki yönlü olarak trafiğe kapandı. Hadımköy ve Bahçeşehir’de trafikte yoğunluk oluştu. Kapanan yol nedeniyle duran metrobüs ve araçlardan inen yolcular kazazedelerin yardımına koştu. Bu yüzden kaza yerinde büyük bir kalabalık oluştu. Olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi.

Haberin Devamı

TANKERDE SIZINTI OLDU

Hasar meydana gelen yakıt tankerinde sızıntı meydana geldi. Polis ekipleri kalabalığı güvenli bir uzaklığa doğru dağıtırken, itfaiye ekipleri önlem olarak yola köpük sıktı. Bu arada köprünün düşen parçası vinç ile yükseltilerek altındaki minibüs geri çekildi. Olay yeri inceleme ekipleri minibüs içinde bulunan cesedin çıkarılması sırasında etrafa bez paravan çekti. İtfaiye ekipleri de minibüs içinde ezilerek can veren kişinin cesedini çıkardı. Ceset adli tıp aracı ile götürüldü.

Haberin Devamı

SKANDAL KAZANIN KURBANI

Avcılar'da tankerin çarptığı üst geçidin üzerine çöktüğü 39 yaşındaki Yusuf Kaya'nın fotoğrafı. Kaya'nın Büyükçekmece'de tekstilcilik yaptığı öğrenildi.

Avcılarda kamyonun çarptığı üst geçit çöktü, 1 kişi öldü

İtfaiye ile polis yan yoldaki üst geçidin bağlantı noktalarının da yıkılma ihtimali üzerine önlemler aldı.

Avcılarda kamyonun çarptığı üst geçit çöktü, 1 kişi öldü
METROBÜS 5 MTRE İLERİDE OLSAYDI…

TEKSTİLCİ YUSUF KAYA HAYATINI KAYBETTİ

Çöken üstgeçidin parçası yakıt tankeri ve bir minibüsün üstüne düştü. Yakıt tankerinin şoförü Ekrem Cebeci yaralanırken, Büyükçekmece’de tekstilcilik yapan Yusuf Kaya kullandığı minibüs’ün içinde sıkışarak feci şekilde can verdi.

Avcılarda kamyonun çarptığı üst geçit çöktü, 1 kişi öldü

Haberin Devamı

EMNİYET MÜDÜRÜ ALTINOK OLAY YERİNDE İNCELEME YAPTI

Emniyet Müdürü Selami Altınok, Avcılar’da olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Burada açıklama yapan Altınok, 1 kişinin öldüğünü, 1’i ağır 4 kişinin de yaraladığını söyledi.

Haberin Devamı

İSTANBUL VALİLİĞİ : KASASI AÇIK İLERLİYORDU

İstanbul Valiliği, kaza ile ilgili açıklama yaptı. Yapılan açıklama şu şekilde:

"Saat 10.00 sıralarında Avcılar E-5 karayolu üzerinde bir alışveriş merkezi yakınında Küçükçekmece istikametinden Edirne istikameti yönüne giden 34 GF 8828 plakalı sıvı madde taşıyan bir yük kamyonun kasasının açık şekilde trafikte seyretmesi esnasında, yaya üst geçidine çarpması sonucu 1 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 2 vatandaşımız ise yaralanmıştır."

İETT’DEN AÇIKLAMA

Kaza ile ilgili İETT’den yapılan açıklamada, "Üst geçidin çökmesi sonucu Söğütlüçeşme- Avcılar arasındaki metrobüs seferleri devam ederken, Beylikdüzü- Avcılar arasındaki seferler ise çift yönlü olarak geçici bir süre için iptal edildi. Yolun açılmasının ardından seferler olağan şekilde devam edecek. Kaza sonucu metrobüs araçlarında herhangi bir hasar, metrobüs yolcularında da bir yaralanma meydana gelmedi" denildi.

Haberin Devamı

Ekipler trafiğin açılması için çalıştı. Kaza sonrası yaşanan trafik yoğunluğu TEM’de Esenyurt’tan Mahmutbey’e kadar uzandı. Yoğunluk Levent bağlantı yolunda başladı. Topkapı yönünden gelen metrobüsler kaza sonrası Avcılar’a kadar yolcu taşıyabiliyor. Trafik diğer taraftan Haramidere ve Küçükçekmece sapaklarına kadar durdu. Saat 11.00’den sonra E-5 tamamen kapandı. Trafik Avcılar içine ve sahil yoluna verildi" denildi.



HERKES CEP TELEFONUYLA 112’Yİ ARADI

O sırada metrobüse binmek için durağa giden üniversite öğrencisi Tolga İlhan olay yerini görüntüledi. Tolga İlhan yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Metrobüs durdu. Herkes indi. Bir kaza olduğunu tahmin ettim. Hemen yakındaki kalabalığa koştum. E-5 üzerindeki yaya köprüsü olduğu gibi yolun üzerine çökmüştü. Yakıt tankerinin hemen arkasında kanlar içinde biri vardı. Hemen fotoğraf çekmeye başladım. Bu arada metrobüsten inenler ve çevreden geçenler yardıma koştu. Herkes telefonlarla 112’yi aramaya başladı. Ortalık adeta savaş yerine dönmüştü."

Avcılarda kamyonun çarptığı üst geçit çöktü, 1 kişi öldü
AVCILAR’DA 3 YIL ÖNCE DE BENZER OLAY YAŞANMIŞTI



metrobüs ŞOFÖRÜ FACİAYI ÖNLEDİ

Başka bir metrobüste bulunan bir yolcu da "Metrobüs sürücüsü çökmeyi son anda görerek durdu. Böylece bir faciayı önledi. Aksi halde biz o çöken köprünün altında kalacaktık. Mutlaka ölen çok olurdu" dedi.

BEYLİKDÜZÜ'NDE KAMYON ÜST GEÇİT YIKTI


OLAY TAM OLARAK NEREDE OLDU

Avcılarda kamyonun çarptığı üst geçit çöktü, 1 kişi öldü


İnanılmaz olay İstanbul'un en işlek ana yollarından biri üzerinde oldu. Büyükçekmece ve Beylikdüzü yönünden gelen vatandaşların şehir merkezine ulaşmakta kullandığı E-5 yolu ve metrobüs hattı kaza sonrası ulaşıma kapandı.

Avcılarda kamyonun çarptığı üst geçit çöktü, 1 kişi öldü


İşte olayın tam olarak gerçekleştiği nokta

4 YIL ÖNCE

Dört yıl kadar önce İstanbul Beylikdüzü’nde de benzer bir Kaza yaşanmıştı. Damperi açık giden araç, insanların kullandığı üst geçide çarpmış ve çok sayıda kişinin yaralanmasına yol açmıştı.

Avcılarda kamyonun çarptığı üst geçit çöktü, 1 kişi öldü
Türkiye'de tesadüfen yaşadığımızı gösteren 19 talihsiz olay

EVSEL ATIK TAŞIYORDU

Avcılar’da kazaya karışan aracın Esenyurt’ta bulunan Cantürk İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ye ait olduğu belirlendi. Hurriyet.com.tr’ye konuşan bir şirket çalışanı “Araçta katı evsel atık bulunuyordu. Bu atıklar Büyükçekmece tarafına götürülüyordu. Çevreye zarar verecek bir kimyasal atık bulunmuyordu araçta. Bu araçlarla sıvı madde taşınması da söz konusu değil. Aynı kaynak şirket yetkililerinin de olay yerinde bulunduklarını söyledi” dedi.

TANKERİN ŞOFÖRÜ SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİ

Gözaltına alınan tankerin şoförü de sağlık kontrolünden geçirildi. Avcılar Murat Kölük Devlet Hastanesi’ne getirilen şoför, sağlık kontrolünün ardından yeniden emniyete götürüldü.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!