Eski müdüre darp iddiası

Güncelleme Tarihi:

Eski müdüre darp iddiası
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2014 00:56

POLİSLERE yönelik 3’üncü dalga operasyonda gözaltına alınan İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şubesi eski Müdürü Yakub Saygılı, gözaltında ifade verdiği eski şubesinde rütbesini bilmediği bir kişi tarafından tartaklandığını iddia etti.

Haberin Devamı

Saygılı ve avukatı, ifadesini okurken Yakub Saygılı’ya diz attığı iddia edilen personel hakkında tutanak tuttu. Önceki gün düzenlenen operasyonda, gözaltına alınmasından 27 saat sonra İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edilen Saygılı, Emniyette gece boyunca 33 sayfalık ifade verdi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dan ‘örgüt lideri ve dönemin Başbakanı’ olarak bahsedilen bir evrağın önüne gelmediğini iddia eden Saygılı, ifadesinde şunları söyledi: “Operasyonla Başbakan’ın görevden indirileceği, dönemin Başbakanı tabirinin öngörüldüğü siyasi bir fantezidir. Dosya vahim nitelikte yolsuzluk iddialarından müteşekkirdir. İddialar somut delillere dayanmaktadır. Bu dosya bir darbe teşebbüsü iddiasından son derece uzaktır. Asıl darbe yolsuzluk operasyonlarını kendisi, ailesi ve mesai arkadaşlarına dayanacağını tahmin eden politikacılar tarafından 18 Aralık’ta soruşturmayı yürüten adli kolluk sorumlularının ve yardımcılarının görevden alınması ile yürütme tarafından yargıya yapılmıştır. Hazırladığım suç duyurusu taslağını 75 sayfa olarak ifademe eklemek üzere sunuyorum.”

Haberin Devamı

Mahir Çakallı serbest

Gözaltına alınan 33 polisten, aralarında eski İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Mahir Çakallı’nın da bulunduğu 17’si savcılığa sevk edildi. İşlemleri 7 saat süren Çakallı ve 3 polis serbest bırakıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!