Demirtaş, 'Yüzde 52’yi alkışladım'

Güncelleme Tarihi:

Demirtaş, Yüzde 52’yi alkışladım
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2014 10:18

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan’ın yemin töreni sırasında ayakta alkışlaması eleştiriye neden olan HDP Eşgenel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Salonda hiç kimse alkışlamasaydı dahi ben alkışlardım. Yüzde 52’inin iradesine duyduğum saygının ifadesidir. Yeni yaşama uygun bir duruş sergilediğimi düşünüyorum” dedi.

Haberin Devamı

HALKIN İRADESİ AYAKTA ALKIŞLANIR

Demirtaş, dün basın mensuplarıyla bir araya geldi. Yemin töreni sırasında iki cumhurbaşkanı adayı olduğunu, birinin kazandığını ve birinin de kendisi olduğunu belirterek ,“Farklı konumu olan tek işi bendim. Rakibim kazanmış, kürsüde yemin ediyordu. Salonda hiç kimse alkışlamasaydı dahi ben alkışlardım. Bana düşen, yakışan oydu. Erdoğan’ın düşüncesi kişiliğini alkışlamak değil, yüzde 52’inin iradesine duyduğum saygının ifadesidir. Ona o verenler aptal, geri zekalı, hırsız, katil değildir, halktır. Halkın iradesi de ayakta alkışlanır. Alkışlamasaydım, kendi kişiliğime siyaset anlayışıma ters olurdu. Teorik olarak ben de yemin ediyor olabilirdim. İsterdim ki rakiplerim beni alkışlasın. Kendim için istediğim neyse, onu yaptım. O alkışlar mıydı? Bilmiyorum. Ama isterdim ki Anayasa ve içtüzük kitapçığı fırlatılmasın bana. Düşünceleri eleştirmek başka, halkın iradesine saygı duymak başkadır. Bizler seçmenlerimizle çözüm diyalog adına, siyasete destek için oy istiyoruz. Diyalog kanallarını kapatmak için oy istemiyoruz” dedi.


Haberin Devamı

ERDOĞAN’I KÜRSÜYE CHP ÇIKARDI

Haberin Devamı

Demirtaş, Cumhurbaşkanı adayı olmasaydı farklı olabileceğini ileri sürerek şunları söyledi: “CHP protesto hakkına sahiptir. Dünyanın neresinde meclis başkanına kitapçık fırlatmak nezaketsizliktir. Tartışmanın büyümesinin nedeni benim alkışım değil, CHP kongresinin yaklaşmasıdır. Kriz büyüktür. İlk turda Erdoğan’ı o kürsüye çıkaran CHP yönetiminin tartışılması lazım. Ben üzerime düşeni yaptım oyumu artırdım. CHP ve parti yönetimi de biraz çalışsa o gün o tarihte yemin töreni olmayacaktı. Erdoğan bizim denetimimizde olacak suçlarını, günahlarını, hatalarını alkışlayıp temizlemek gibi tutumumuz olmadı. CHP benimle uğraşacağına bizimle birlikte demokratik mücadeleyi nasıl güçlendirebiliriz tartışması yürütse daha faydalı olur.”

Haberin Devamı

AKP’Yİ GÜÇLENDİREN, CHP’NİN MIZIKÇILIĞIDIR

“CHP ve HDP’nin işi kavga etmek değil demokrasi mücadelesinde ortak alanlar yaratmaktır. Krizlerini benim üzerimden örtmeye çalışmasınlar. 12 yıldır AKP’yi güçlendiren CHP’nin mızıkçılık tarzıdır. Arkamızda 50 bin cenaze var. Kan davası saikiyle hareket edilse dünyada hiç bir sorun çözülmezdi. Kılıçdaroğlu, savaş hali dışında Cumhurbaşkanı ile görüşmeyeceğini söylüyor. Ben de savaş hali olmasın diye her gün Cumhurbaşkanı ile görüşürüm. Nasıl yüzde 52 oy alıyor bu haliyle diye kendimize sorsak daha akıllıca hareket ederiz. Erdoğan’ı Erdoğan yapan ona fırlatılan kitapçıktır. Halk iradesini alkışlayarak muhalefet yapmalıyız. Yoksa 50 sene daha ülkeyi yönetir. Hata yapa yapa hırsızlık katliam yapa yapa o nedenle yeni bir siyaset tarzı getirmeye çalışıyoruz.”

BAKMADAN GEÇME!