TEOG karmaşası özellere yaradı

Güncelleme Tarihi:

TEOG karmaşası özellere yaradı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2014 02:14

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sisteminde nakil karmaşası devam ederken, özel okullara talep arttı.

Haberin Devamı

Geçen yıl liselerine öğrenci bulmakta zorluk çeken özel okulların önünde bu yıl kuyruklar oluştu. Birçok özel okul kontenjanlarını doldurdu. Lise yöneticileri geçen seneye göre başvuran aday öğrenci sayısında yüzde 30’lara varan oranda artış olduğunu söyledi.

PUANA GÖRE ÖĞRENCİ ALIYOR

MEHMET GÜNEŞ (TERAKKİ VAKFI OKULLARI GENEL MÜDÜRÜ)

Toplam 210 öğrenci alıyoruz, kendi ortaokulumuzdan gelenlerin dışında, dışarıdan 136 öğrenci alıyoruz. Bu 136 kontenjan için 993 başvuru oldu. Geçen sene bu sayı 640 olmuştu. Gelenleri puan üstünlüğüne göre alıyoruz. Birçok öğrencinin puanı yüksek olmasına rağmen sıra gelmiyor. Burs istekleri de yoğunlukta.

4-5 SINIF DAHA AÇABİLİRDİK

HATİCE YILMAZ (OĞUZKAAN KOLEJİ KURUCUSU)

Kayıtlarımızı kapattık, 4-5 sınıfımız daha olsaydı açılırdı. Geçen sene 3 sınıfımız vardı, bu tarihlerde kayıtlar devam ediyordu, kayıtlı öğrenci sayısı 45’ti. Şu anda yedekte de 60-70 öğrenci var. Nakillerle gidenler olursa yerine alırız ama 100’e yakın öğrenciyi de yedek listeye bile alamadık. Gelen öğrencileri puanına göre sıralayıp kayıtlarını yaptık.

Haberin Devamı

KAYITLARI ERKEN KAPATTIK

FİKRET MULHAN (MEF OKULLARI LİSE MÜDÜRÜ)

Lise kayıtlarımızı kapattık ama nakiller devam ettiği için yedek listede 51 öğrenci bekliyor. Geçen yıl 70 öğrenci kaydı almıştık, bu yıl da 80 kontenjana göre planlama yaptık ama 100 kesin kayıt almış durumdayız. Kendi ortaokulumuzdan gelenlerle birlikte yaklaşık 580 civarında öğrenci başvuru yaptı. 2013’te bu sayı yaklaşık 300’dü. Yani 2013 ile karşılaştırıldığında çok daha fazla sayıda öğrenci başvurusu oldu, iki hafta önceden de kayıtlarımızı kapattık. Buna rağmen yedek listede bekleyenler var.

TALEPTE YÜZDE 30 ARTIŞ VAR

DEVRİM KARAASLANLI (BAHÇEŞEHİR KOLEJLERİ CEO’SU)

9’uncu sınıf öğrenci talebi geçen seneye göre yüzde 30 arttı. Liselerimiz arasında sadece İstanbul’daki Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji’ye taban puanla öğrenci alıyoruz. Diğer liselerimizde ise başvuru yapan öğrencilerin puanlarını değerlendirerek bir sıralama oluşturup kayıt alıyoruz.

Haberin Devamı

SEKTÖRÜN ÖNÜ AÇILIYOR

UĞUN GAZANKER (DOĞA EĞİTİM KURUMLARI CEO’SU)

Başvurular arttı. Kontenjan ve yer problemimiz yok. Talebe rahatlıkla cevap veriyoruz. Sektörün önünün açılması açısından bu ilgi çok iyi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!