Orgeneral Necdet Özel: Kırmızı çizgiler aşılırsa...

Güncelleme Tarihi:

Orgeneral Necdet Özel: Kırmızı çizgiler aşılırsa...
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2014 21:08

Çankaya Köşkü'ndeki 30 Ağustos resepsiyonunda soruları yanıtlayan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, çözüm süreciyle ilgili olarak, "Analar ağlamasın' diyorlar. Biz de aynı şeyi söylüyoruz" diye konuştu.

Orgeneral Necdet Özel: Kırmızı çizgiler aşılırsa...
Davutoğlu adli yıl açılış törenine katılmayacak çünkü...

Haberin Devamı

BALYOZ TAHLİYELERİ

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Çankaya Köşkü'nde düzenlenen 30 Ağustos resepsiyonunda basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Balyoz davasındaki tahliyeleri değerlendiren Özel, "Anayasa Mahkemesi kararını verdi, arkadaşlar özgür. Benim için önemli olan onların özgür olması. Şu an çok rahatım ama davalar henüz sonuçlanmadı. Eğer beraat olursa daha çok mutlu olacağım. Şimdi dileğim beraat olması. Dosyanın kapanması önemli" diye konuştu.

BEDELLİ ASKERLİK

Orgeneral Özel, bedelli askerlikle ilgili olarak da, "Bize resmi bir müracaat, bir çalışma yok şu anda" dedi.

ÇÖZÜM SÜRECİ

Çözüm sürecine ilişkin bir soru üzerine Necdet Özel, sürece ilişkin yol haritasını bilmediklerini belirterek, “Hükümetin bir politikası var, o politika yürüyor. Biz çözüm sürecine ilişkin yol haritasını bilmiyoruz, o çalışmanın içinde yokuz. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay çalışmanın kamu kuruluşlarına gönderileceğini söylemişti, henüz bir şey gönderilmedi. Görürsek biz de görüşlerimizi söylerizö şeklinde konuştu. Özel, “Kırmızı çizgileriniz sürüyor mu? sorusu üzerine “Kırmızı çizgiler aşılırsa gereğini yapacağımızı söyledik, gereğini de söyleriz. 30 senedir bu mücadeleyi biz yürütüyoruz“ ifadelerini kullandı. Genelkurmay Başkanı Özel, kırmızı çizgiler konusunda 10 yıl öncesine göre bir değişiklik olup olmadığının sorulması üzerine ise, “10 yıl öncesiyle bazı nüans farklılıkları varö dedi. Özel, hükümetin sorunu çözüm süreciyle çözmek istediğini hatırlatarak, “Şehit anaları, analar ağlamasın diyorlar. Biz de aynı şeyi söylüyoruzö diye konuştu. Özel bunun yanı sıra ülke bütünlüğünün de önemine dikkat çekerek, bunun kırmızı çizgi olduğunu vurguladı.

Haberin Devamı

CEMAAT YAPILANMASI İDDİASI

Orgeneral Özel'e "paralel yapı" iddiaları ve silahlı kuvvetlerde bununla ilgili yürütüleceği açıklanan disiplin çalışmaları da soruldu. Özel konuyla ilgili olarak, "Türk Silahlı Kuvvetleri elinde bilgi ve belgeyle çalışır. Bunun dışında MİT ve emniyetten belge istedik ama bize şu ana kadar bilgi belge gelmiş değil. İmzasız ihbar mektuplarıyla işlem başlatamayız. Türk Silahlı Kuvvetleri hukukun üstünlüğüne inanır, buna göre gereğini yaparö ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

ADLİ YIL AÇILIŞ TÖRENİ

Adli Yıl açılış törenine katılıp katılmayacağı yönündeki soruları da yanıtlayan Orgeneral Özel, o tarihte İstanbul'a gideceğini ancak akşam düzenlenecek resepsiyona katılmayı planladığını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!