İstanbul için fırtına uyarısı

Güncelleme Tarihi:

İstanbul için fırtına uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2014 15:22

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden fırtına uyarısı yapıldı.

Haberin Devamı

Yapılan yazılı açıklamada, "Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM Meteoroloji biriminin değerlendirmelerine göre, İstanbul beş gün süreyle şiddetli rüzgarların etkisi altına girecek" denildi.

İŞTE BEŞ GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİNİ

Fırtınanın saatte 70 km hıza ulaşabileceği belirtilen açıklamada, "Yurdumuzun batı kesimlerinde (Batı Karadeniz, Marmara ve Ege) kuvvetlenen rüzgârın hafta başına kadar aralıklarla fırtına seviyesine saatte 30 ila 70 km hıza ulaşacağı tahmin ediliyor. Marmara'da bugün öğle saatlerinde etkisini artırarak 50-60 km/s, akşam saatlerinden itibaren ise 60-70 km/s fırtına şeklinde esmesi beklenmekte. Fırtınanın Salı günü akşam saatlerinde etkisini azaltması tahmin ediliyor. Rüzgârın açık deniz seferlerini aksatması, çatı ve tabela uçması, ağaç devrilmesi, denizde dalga yüksekliğini artırarak (2 ila 5m arası) olumsuzluklara neden olabileceği tahmin ediliyor. Muhtemel olumsuzluklara karşı, İtfaiye Daire Başkanlığı, Yol Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı, Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı ve ilgili birimler hazır bekletiliyor" ifadesi kullanıldı.

İzmir'de fırtına uyarısı

Haberin Devamı

İzmir Valiliği de, cuma günü başlayıp pazar gününe kadar esecek rüzgarın fırtınaya dönüşeceğini bildirdi. Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Meteoroloji Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğu (poyraz) yönlerden esen rüzgarın, bugün akşam saatlerinden sonra, Orta ve Güney Ege'de ise kuzey ve kuzeybatı yönlerden esen rüzgarın cuma günü sabah saatlerinde etkisini artırarak fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir. Fırtınanın, pazar günü akşam saatlerinde etkisini azaltacağı tahmin edilmektedir. Fırtınanın oluşturabileceği olumsuzluklara karşı (deniz ulaşımda aksama vb.) başta denizcilerimiz olmak üzere ilgililerin tedbirli olmaları gerekmektedir."

Karadeniz'de kuvvetli yağış bekleniyor

Öte yandan akşa saatlerinde Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada ise, Doğu Karadeniz kıyıları ve Ordu ile Samsun’un doğu ilçelerinde beklenen kuvvetli yağış nedeniyle vatandaşlar uyarıldı. Açıklamada, ’Samsun’un doğu ilçeleri, Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize çevreleri ile Artvin kıyılarına yerel olarak kuvvetli yağış beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir’ denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!