Polisin şaka cezası sürücüleri şaşırttı

Güncelleme Tarihi:

Polisin şaka cezası sürücüleri şaşırttı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2014 10:03

ANTALYA’da polisin Konyaaltı Sahili’nde otobüs durağı ile engelliler için ayrılan alanlara araç parkını engellemek ve trafik kurallarına duyarlılığı artırmak için yürüttüğü ’şaka ceza’ uygulaması, sürücüleri hem heyecanlandırdı hem de şaşırttı.

Haberin Devamı

Antalya Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili’nde yola uygunsuz araç parkını engellemek amacıyla ’şaka ceza’ uygulaması başlattı. Akdeniz Bulvarı’nda devriye görevi yapan polis ekipleri, aracında değerli eşya bırakan, engelliler için ayrılan alana ve otobüs durağına park eden sürücülere ’şaka ceza’ makbuzu kesti. Üst kısmında araç bilgilerinin ve kural ihlalinin nedeni ile ’Bu bir ceza makbuzu değildir, uyarıdır’ yazısı bulunan makbuzu uyarı amaçlı sürücüsünün yanlış yere park ettiği araçlara bırakan polis ekipleri, vatandaşları heyecanlandırdı.

Sahilde güneşlenirken park halindeki aracının yanında polisleri fark eden ve trafik cezası kesildiği düşünen tatilciler, heyecanla araçlarının yanına gelerek, ceza kesilmesini engellemeye çalıştı. Vatandaşlara kural ihlali yapıldığı gerekçesiyle para cezası kestiğini anlatan polis ekipleri, şaka ceza makbuzunu sürücüye vererek, uygulamanın uyarı niteliğinde olduğunu anlattı. Bunun üzerine kısa süre şaşkınlık yaşayan sürücüler, araçlarını engelliler için ayrılan alandan ya da otobüs durağından alıp, kendileri için ayrılmış park alanına götürerek, ceza ödemekten kurtuldu. Uyarı niteliğindeki şaka ceza makbuzu bırakılan ve daha sonra da trafik polislerinin uyarısına rağmen araçlarını bu alanlardan almayan sürücüler ise trafik cezası ödemek zorunda kaldı.

’Şaka ceza’ uygulamasında aracına trafik cezası kesildiğini sanan bir araç sürücüsü, aracının yanına geldiğinde polisin uyarı niteliğinde kestiği makbuzu görünce heyecan ve şaşkınlığı bir arada yaşadı. Ankara’dan Antalya’ya tatile geldiğini ve engelliler için ayrılan alanda uyarı levhasını fark etmediğini belirten Satılmış Derelier, "Polislere teşekkür ederim. Ceza kesildiğini görünce korktum. Uyarı niteliğinde ceza makbuzunu görünce şaşırdım. Bundan sonra daha dikkatli olacağım" dedi.

Bir başka sürücüsü de fark etmeden de olsa engelliler için ayrılan alana aracını park ettiğini bunun sonucu da polisin gerçekten ceza kesebileceğini belirterek, şaka ceza uygulamasının ilginç bir uyarı yöntemi olduğunu dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!