'Yeni türkiye hedefinde akreditasyonlar olmamalıdır ... '

Güncelleme Tarihi:

Yeni türkiye hedefinde akreditasyonlar olmamalıdır ...
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2014 14:03

Ankara’da yapılan Ak Parti 1. Olaganüstü Kongresine bazı medya kuruluşuna çeşitli gerekçelerle alınmaması hakkında bir basın açıklaması yapan Basın Konseyi şunlara değindi;

Haberin Devamı

"Demokrasilerde toplumun tüm kesimlerini kucaklamak, temel ilke olmalıdır. Ayırımcılığı kabul etmek mümkün değildir. Basının özgürce görev yapması, açık toplum olmanın mutlak gereğidir. "Yeni Türkiye" hedefiyle başlanan sürece, eski alışkanlıklarla devam etmenin, demokratikleşmeye hiçbir katkısı olmayacağı inancındayız.

Geçmişte akreditasyonlardan yakınanların, ülkeyi yönetecek yeni Başbakan’ın seçildiği kongrede ayırımcılık sergilemelerini, büyük bir talihsizlik olarak görmekteyiz. Gazeteciler, ancak her koşulda görevlerini yaptıkları sürece demokratikleşmeden, ifade ve basın özgürlüğünden söz edilebilir.

Özgür basının, bağımsız eleştirilerin, siyasi iktidarın çalışmalarına daha çok katkı sağlayacağı inancıyla, basında ayırımcılığa son verilmesini bir kez daha tekrarlıyoruz.Öte yandan Anıtkabir’de Beyaz Tv muhabirine yapılan fiziki saldırıyı da kınıyoruz.Gazeteciler, ne olursa olsun, her koşulda görevlerini özgürce sürdürebilmelidirler.Toplumun her kesimini, bu konuda duyarlı olmaya çağırıyoruz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!