‘Kaç İsmail’e inceleme

Güncelleme Tarihi:

‘Kaç İsmail’e inceleme
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2014 01:22

HSYK 3. Dairesi, dinleme iddialarıyla ilgili operasyonda görevli Savcı İrfan Fidan ve Hâkim İslam Çiçek hakkında inceleme kararı aldı. Fidan’ın gözaltı süresini aştığı iddia edilmiş, Hâkim Çiçek’in de yanında bulunan ve MİT mensubu olduğu öne sürülen bir kişiyi avukatların görmesi üzerine, “Kaç İsmail, kaç” diyerek uyardığı öne sürülmüştü.

Haberin Devamı

HÂKİM ve Savcılar Yüksek Kurulu 3. Dairesi, İstanbul merkezli yapılan yasadışı dinleme iddialarıyla ilgili operasyonda görev yapan Savcı İrfan Fidan ve Hâkim İslam Çiçek hakkında inceleme başlatılmasına karar verdi. Yasadışı dinleme iddialarıyla ilgili olarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında 12 polis tutuklanmıştı. Polislerin avukatı, soruşturmayı sürdüren savcılardan İrfan Fidan’ı ‘4 günlük gözaltı süresini geçirdiği için’, Hâkim İslam Çiçek’i de ‘sorgu sırasında yabancı kimselerin odada bulunmasına izin verdiği’ gerekçesiyle HSYK’ya şikâyet etmişti. MİT mensubu olduğu iddia edilen bir kişinin Hâkim Çiçek’in yanında olduğu ve avukatların bu kişiyi görmesi üzerine, “Kaç İsmail, kaç” diyerek, bu kişinin kaçmasını sağladığı da öne sürülmüştü.

ÖZ İÇİN KARAR YOK

HSYK 3. Dairesi, dün yaptığı toplantıda Savcı Fidan ve Hâkim Çiçek hakkında şikâyetleri değerlendirdi. 4 üyenin katılımıyla yapılan toplantıda Daire, Fidan ve Çiçek hakkında inceleme başlatılmasına karar verdi. Aynı toplantıda, kendisine ait Twitter hesabında Başbakan Tayyip Erdoğan aleyhine mesajlar yayınlayan Bolu Savcısı Zekeriya Öz’ün dosyası da gündeme geldi. Ancak bir üye Öz hakkında oy kullanmayınca Daire, ‘karar yeter sayısına ulaşamaması’ sebebiyle herhangi bir karar alamadı.

KORUMA KALKANI

Yapılan yasal değişiklik sonucu Daire’nin verdiği kararlar Adalet Bakanı’nın onayına sunuluyor. Bu durumda Daire’nin ‘İnceleme başlatılsın’ kararı, Adalet Bakanı onay vermediği sürece işleme konulamayacak.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!