Erdoğan hükümeti son atamaları yaptı

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan hükümeti son atamaları yaptı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2014 10:39

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hükümeti, bürokrasideki son atamalarını yaptı. Bakanlar Kurulu'nun dün yaptığı son toplantının ardından, bugün Resmi gazetede, dört büyükelçi ataması ile, Orman Genel Müdürü'nün değiştirilmesine ilişkin kararlar yayınlandı.

Haberin Devamı

AK Parti MKY'sının, partinin Recep Tayyip Erdoğan sonrası Genel Başkan olarak seçtiği Ahmet Davutoğlu, Dışişleri Bakanlığı'ndan ayrılmadan hemen önce de, en yakın çalışma arkadaşını, danışmanını Kanada'ya Büyükelçi olarak atadı.
Dışişleri Bakanlığı'nda bir dönem "Bakanlık sözcüsü" görevinde de bulunan Selçuk Ünal, Kanada Büyükelçisi olarak atandı.

Erdoğan hükümeti son atamaları yaptı

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği İyi Niyet Elçisi Angelina Jolie, Hatay’daki Suriyelileri ziyaret ederken kendisine Selçuk Ünal eşlik etmişti.

İRAN'A KRİTİK ATAMA

Davutoğlu'ndan Bakan olarak son atamalarından birini ise, kritik bir ülkeye, İran'a yaptı.
Dışişleri Bakanlığı'nda İran-Irak'tan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hakan Tekin de, Tahran Büyükelçisi olarak atandı.
Atama kararları çerçevesinde Umman Büyükelçisi Kerem Ahmet Kıratlı merkeze alınırken, yerine Malezya Büyükelçisi Uğur Doğan getirildi.
Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Mete Yağlı ise Botswana Büyükelçi olarak atandı.

Haberin Devamı

ORMAN GENEL MÜDÜRÜ DEĞİŞTİ

Erdoğan hükümetinin aldığı son atama kararlarından biri de Orman Genel Müdürü'nün değiştirilmesi oldu.
Bakanlar Kurulu kararı ve Cumharbaşkanı Abdullah Gül'ün onayı ile, Orman Genel Müdürü İbrahim Çiftçi bakan danışmanlığına alınırken, yerine yardımcısı İsmail Üzmez atandı.


BAKMADAN GEÇME!