HSYK üyeliği seçim takvimi belli oldu

Güncelleme Tarihi:

HSYK üyeliği seçim takvimi belli oldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2014 06:57

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK), Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyeliği seçim takvimi ve genelgesi, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Haberin Devamı

Buna göre, seçim işlemlerinin ve sürecin işlemeye başladığı tarih, aynı zamanda seçimin başlangıç tarihi olarak kabul edildi. HSYK üyeliği seçiminin başlangıç tarihi bugün olarak belirlendi. HSYK üyeliği seçimleri 12 Ekim Pazar günü yapılacak. Seçimle ilgili işlemler, seçim takviminde gösterilen tarihler esas alınarak yürütülecek.

HSYK üyeliği seçiminde il seçim kurullarınca askıya çıkarılacak adli ve idari yargıda halen görev yapan hakim ve savcı listelerinin Seçmen Kütüğü Genel Müdürlüğü'nce, HSYK'dan alınarak, hakim ve savcılara ait seçmen kütüğüne dönüştürüldükten sonra adli ve idari yargı askı listeleri haline getirilmesine karar verildi.

Askı listeleri 6 Eylül Cumartesi günü saat 08.00'de il seçim kurullarınca askıya çıkarılacak ve 15 Eylül Pazartesi günü saat 17.00'de askıdan indirilecek.

YSK, geçici aday listesini 13 Eylül Cumartesi günü saat 08.00'de kurulun internet sitesinden ilan edecek. Kesinleştirilen aday listesi ise 29 Eylül Pazartesi günü aynı internet sitesinden duyurulacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!