Bomba elinde patladı

Güncelleme Tarihi:

Bomba elinde patladı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2014 02:01

Diyarbakır’ın Fiskaya semtinde toplanan bir grup, Lice’de terör örgütü üyesinin heykelinin kaldırılmasını protesto etmek istedi. Yolu kapatarak taş ve molotofkokteyli atan göstericilere polis, biber gazıyla müdahale etti. İddiaya göre müdahale sırasında Ömer Ekici’nin (22) polise atmak üzere hazırladığı patlayıcı elinde infilak etti. Ağır yaralanan Ekici, hastanede tedaviye alındı.

Haberin Devamı

YARALI ASKERİN DURUMU KRİTİK

- Ağrı’nın Diyadin İlçe Jandarma Karakol Komutanlığı’na PKK’lılar tarafından uzun namlulu silahlarla yapılan saldırıda miğferine isabet eden kurşunla yaralanan Jandarma Er Mehmet Gün’ün (21) sağlık durumu ciddiyetini koruyor. Beyin travması ve kanama nedeniyle Gün’ün 2 gün uyutulacağını belirtildi.
- Bingöl’ün Genç ilçesi Suveren köyü Kodan bölgesinde demiryolu inşaatında çalışan işçilere, silahla iki el ateş edildi. Saldırıda, kasığından vurulan Ahmet Karaca (65) yaralandı. Saldırıyı terör örgütü PKK’nın yaptığı üzerinde duruluyor.
- Siirt’in Baykan ilçesine bağlı Yarımca köyünde kendilerine ait meyve bahçesine giden amca çocukları Haydar ve Nezir Noyan, silahlı bir grup PKK’lı tarafından kaçırıldı. Haydar ve Nezir Noyan’ı PKK’nın birçok kez ölümle tehdit ettiği belirlendi.
- Şırnak’ın Silopi ilçesinde önceki gün meydana gelen ve 1 kişinin ölümü, 1 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan patlamayla ilgili soruşturmada, yüksek gerilim hattını imha etmek için el yapımı patlayıcı düzeneği hazırlarken meydana geldiği belirtildi.
- Siirt’in Algül mahallesinde önceki gün bir grup gösterici, heykelinin indirilmesini protesto etti. Yüzleri poşu ile kapalı 6 kişi Çevik Ersin Temel İlkokulu bahçesindeki Türk bayrağını indirdi, Atatürk büstünü de söktü. Göstericiler, Atatürk büstünü alarak kaçtı.

Haberin Devamı

Kapatılan yola müdahale: 3 yaralı

Muş’un Varto ile Bingöl’ün Karlıova ilçeleri arasındaki karayolunu ulaşıma kapatan PKK yandaşlarına dün sabah güvenlik güçleri müdahale etti. Taş ve molotoflarla saldıran gruba gaz ve tazyikli suyla müdahale eden güvenlik güçleri havaya ateş açtı. Olaylar sırasında yaralanan 3 kişi Muş Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!