Davutoğlu’nun A takımı

Güncelleme Tarihi:

Davutoğlu’nun A takımı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2014 02:01

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun Başbakanlık’ta birlikte çalışacağı ‘A Takımı’nın kimlerden oluşacağı konusunda kulislerde 3 isim öne çıkıyor. Davutoğlu’nun, Dışişleri’nde bakanlık mensubu diplomat olanlar dışındaki yakın çalışma ekibini değiştirmeyeceği konuşuluyor.

Haberin Devamı

Bu ekipte yer alacağına kesin gözüyle bakılan isimlerin başında Davutoğlu’nun danışmanı Ali Sarıkaya geliyor. Davutoğlu’nun üniversiteden öğrencisi olan, yanından hiç ayırmadığı Sarıkaya’nın kadrosu Başbakanlık’ta bulunuyor. Sarıkaya’nın statüsünün geçen hafta Başbakanlık Başmüşavirliği’ne yükseltilmesi, Davutoğlu’nun Başbakan adayı olacağının en önemli sinyali olarak yorumlanmıştı.
Basın Danışmanı Osman Sert de Davutoğlu’nun Başbakanlık’taki kadrosunda yer alacak isimler arasında görülüyor. Tayyip Erdoğan’la birlikte Çankaya’ya çıkması beklenen şimdiki Başbakanlık Basın Danışmanı Lütfullah Göktaş’ın yerine geleceği konuşulan Osman Sert, 2009’den beri Davutoğlu’nun yanında. ODTÜ Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun Sert, Kanal 7 ve CNN Türk’te çalıştı. Sert, Davutoğlu’nun yanına gelmeden önce ise TRT Türk’ün Kudüs Temsilciliği’ni yapıyordu.

Haberin Devamı

Erdoğan’ın yakın ekibinde bulunan Dış Politikadan Sorumlu Danışman İbrahim Kalın’ın da Başbakanlık’ta kalıp Davutoğlu ile birlikte çalışabileceği ileri sürülüyor. İstanbul Üniversitesi Tarih Bölümü’nü bitiren ve Davutoğlu’nun bir süre öğretim görevlisi olarak çalıştığı Malezya’daki İslam Üniversitesi’nde yüksek lisans, ABD’deki George Washington Üniversitesi’nde ise karşılaştırmalı beşeri bilimler ve felsefe alanında doktora yapan Kalın, felsefe, İslam düşüncesi ve uluslararası ilişkiler gibi alanlarda uzman kimliği ile biliniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!