Cuma’da birlik mesajı

Güncelleme Tarihi:

Cuma’da birlik mesajı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2014 02:01

Başbakan Tayyip Erdoğan, kendisinin yerine Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı olacağını açıkladığı Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile birlikte dün cuma namazı kıldı.

Haberin Devamı

Erdoğan ve Davutoğlu, dün Hacıbayram Camii’nde birlik ve beraberlik mesajı verdi. Davutoğlu, önceki akşam isminin açıklanmasının ardından erken saatlerde evine gitti. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte oğlu Mehmet’i de yanına alarak Hacıbayram Camii’ne giden Davutoğlu, sabah namazını burada kıldı. Davutoğlu’na Başbakanlık koruma ekibi de eşlik etti. Cuma namazında ise Erdoğan ve Davutoğlu, Hacıbayram Camii’nde buluştu. Çok sayıda bakan da cuma namazı için aynı camiye geldi. Meclis’te basın toplantısı düzenleyen eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da aynı camiyi tercih etti.

EL ÖPMEYİN ANONSU

Namazın ardından Erdoğan ve Davutoğlu minberin önünde durarak, cemaatin tebriklerini kabul etti. Bazı vatandaşların el öpme isteğini Erdoğan da, Davutoğlu da kabul etmedi. Bunun üzerine cami hocası, mikrofondan sürekli cemaati uyararak, “El öpmeyin. Tokalaşmakla yetinin” anonsu yaptı. İkili daha sonra aynı araçla Başbakanlık Resmi Konutu’na gitti.

Haberin Devamı

GÜL KÖŞK’TE KILDI

Erdoğan, Davutoğlu ve bakanların cuma namazı için Hacıbayram Camii’ne geleceği duyulduğunda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de aynı yere geleceği konuşuldu. Ancak Gül, cuma namazını Çankaya Köşkü bünyesindeki camide kıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!