PKK'lının heykeline basan askere soruşturma

Güncelleme Tarihi:

PKKlının heykeline basan askere soruşturma
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2014 16:12

DİYARBAKIR Barosu Başkanı Tahir Elçi Lice İlçesi’nin Yolçatı Köyü’ndeki mezarlıktan mahkeme kararıyla kaldırılan PKK’lı terörist Mahsum Korkmaz heykelinin üzerine basarak fotoğraf çektiren asker hakkında, disiplin soruşturması başlatıldığını söyledi.

Haberin Devamı

Diyarbakır’ın Lice İlçesi’nde PKK mezarlığına dikilen terörist Mahsum Kokmaz heykelinin kaldırılması sırasında çıkan ve 1 kişinin öldüğü olayların ardından, aralarında Diyarbakır Barosu, İHD, Tabip Odası, KESK gibi sivil toplum örgütleri bir araya gelerek olayları değerlendirdi. Sivil toplum örgütleri adına konuşan Baro Başkanı Tahir Elçi, heykel yıkılmadan önce devlet yetkilileri ve parti temsilcileriyle görüştüklerini, olayı sağduyu şeklinde çözmeye çalıştıklarını, fakat bundan başarılı olamadıklarını ifade etti.

"ÇİRKİN VE KABUL EDİLEMEZ"

PKK’lı Mahsum Korkmaz’ın heykelinin indirilmesi sırasında bir askerin, heykelin kafasına basarak fotoğraf çektirip, sosyal medyada paylaşmasının ardından yaşanan rahatsızlığı Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç ile paylaştıklarını dile getiren Elçi, Kıraç’ın o asker hakkında idari ve disiplin soruşturması başlattıldığını söyledi.

Haberin Devamı

PKKlının heykeline basan askere soruşturma
TSK: 250 KİŞİLİK GRUP SALDIRDI



Elçi, heykele güvenlik güçlerince basılmasının çirkin ve kabul edilemez bir davranış olduğunu söyleyerek, şöyle dedi: "Toplumun bir kesimi tarafından önemsenen, değer verilen o heykele bazı kamu görevlileri çirkin, rahatsız edici ve kabul edilemez bir davranış göstermişlerdir. Biz bu çirkin davranışı kınıyoruz. Bu davranışın kabul edilemez ve rahatsız edici olduğunu ilgili makamlara da ilettik. Bu görüşümüzü Diyarbakır Valisi de paylaştığını bize ifade etti. Ve bu çirkin davranışı sergileyen kamu görevlileri hakkında soruşturma talimatı verdiğini bize ifade ettiler. Yanı bu heykele sosyal medyada veya görsel medyaya yansıyan kamu görevlileri hakkında bir idari disiplin soruşturması başlatılmıştır. Biz bu işlemden memnuniyet duyduğumuzu ifade etmek isteriz."



"ATALAY’IN AÇIKLAMALARI SON DERECE ÖNEMLİ"

İmralı’da Abdullah Öcalan’ın mesajları ile Başbakan Yardımıcı Beşir Atalay’ın açıklamalarına değinen Elçi, şunları söyledi: "Bu bağlamda süren gerginliğin topluma ve bu sorunun çözümüne bir yararının olmadığını düşünüyoruz. Bir an önce olayların soğumasını herkesin dikkatli ve sağduyulu olmasını sürecin hassasiyetini gözeterek dikkatli davranması gerektiğini düşünüyoruz. Sivil toplum örgütleri olarak toplumdan daha serinkanlı, daha dikkatli davranış bekliyoruz. Bu amaçla hale özellikle Lice bölgesinde devam eden gerginlikleri ve gerginlik sorunlarını gidermek için girişimlerimize devam edeceğimize ifade etmek istiyorum. Bazı siyasi parti temsilcileriyle, Diyarbakır Valisiyle yine güvenlik bürokratlarıyla görüştük. Yine Lice İlçesi’ne gidip oradaki halk ve protestocu insanlarımızla görüşüp sorunların sona ermesi için çabalarımızı bu şekilde yoğunlaştıracağız."

BAKMADAN GEÇME!