Mahkemeden el koyma kararı

Güncelleme Tarihi:

Mahkemeden el koyma kararı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2014 02:11

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde, PKK mezarlığına Mahsum Korkmaz heykelinin dikilmesiyle ilgili soruşturma kapsamında Lice Sulh Ceza Mahkemesi, heykele el konulması kararı verdi.

Haberin Devamı

Lice’nin Yolaçtı köyünün kırsal kesiminde geçen yılki çatışmalarda ölen PKK'lılar için oluşturulan mezarlığa, PKK'nın ilk saldırılarını gerçekleştirmesinin yıldönümü olan 15 Ağustos’ta, baskınları gerçekleştirenlerden Mahsum Korkmaz'ın heykeli dikilmişti. Heykelin açılış törenine HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, DBP Eş Genel Başkanları Emine Ayna ile Kamuran Yüksek de katılmıştı.

Diyarbakır Başsavcılığı heykelin dikilmesinin ardından 'terör örgütü propagandası yapıldığı' iddiasıyla soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında Lice Sulh Ceza Mahkemesi'nden, 'suç eşyası' olduğu gerekçesiyle heykele el konulması kararı talep edildi. Talep üzerine mahkeme, el koyma kararı verdi. Diyarbakır'daki yetkililer de konunun sulh yoluyla çözülüp gerginliğe yol açmaması için sivil toplum örgütleriyle temasta bulunup heykelin kaldırılmasını istedi. Heykelin kaldırılmaması halinde el konulacağı da bildirildi. Heykelle ilgili olarak valilik de suç duyurusunda bulunmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!