Camı patlayan feribot geri döndü

Güncelleme Tarihi:

Camı patlayan feribot geri döndü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2014 00:55

Bursa Büyükşehir Belediyesine Mudanya-Kabataş seferini yapan Emir Sultan isimli feribotun, dün Bozburun yakınlarında olumsuz hava koşulları nedeniyle ön camı patladı. Feribot yolcuları arasında büyük panik yaşanırkan yolculara can yelekleri dağıtıldı.

Haberin Devamı

FERİBOTTA 'BATIYORUZ' PANİĞİ KORKU YAŞATTI

Mudanya'dan akşam saat 18.45'te İstanbul Kabataş'a gitmek için hareket eden BUDO'ya ait Emir Sultan isimli feribotta camların kırılması ve yolcuların yere düşmesi sonucu 17 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı. Hastanede tedaviye alınan yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı açıklandı.

Yolcular arasında bulunan, eşi ve bebeğiyle yolculuk yapan Yılmaz Yeşilırmak denizde yaşanan paniği şöyle anlattı: "Gemi, deniz otobüsü tamamen doluydu. Mudanya'dan ayrıldıktan bir süre sonra deniz otobüsü dalgalar nedeniyle zor anlar yaşadı. Bu sırada bir çok yolcu kusmaya başladı. Büyük bir dalga deniz otobüsünün ön camını kırdı. Bazı kapılar açılırken, yolcular açılan kapıları zorlanarak kapattı. Bu sırada feribotun içine deniz suyu doldu. Düşme sonucu birçok yolcu yaralandı. Deniz otobüsü geri dönerken ben 112'ye haber verip ambulans istedim. Kaptanın o kadar dalgaya rağmen ısrarla yolculuk yapması düşündürücü."

GARİP AÇIKLAMA

Haberin Devamı

Deniz otobüsünün fırtınaya yakalanmasına ilişkin Bursa Ulaşım Toplu Taşım İşletmeciliği Turizm San. ve Tic. AŞ (BURULAŞ) Genel Müdürü Levent Fidansoy'un yaptığı açıklama ise dikkat çekti. Olay sırasında sosyal medyada yapılan paylaşımları eleştiren Fidansoy, "Gemimiz 18.45'de sefere çıktı, o sırada büyük bir sorun yoktu. 19.30 civarı Armutlu açıklarındayken ani dalga geliyor. 5 hava civarında, aslında bu gemiler 8 havaya kadar seyahat edebiliyor. Herhangi bir sıkıntı yok. Ani dalgayla iskele baş omuzluğundaki ön cam kırılıyor. Bu, emniyet camı aslında, emniyet camının kesme özelliği yok fakat taş parçaları gibi önde oturan bazı yolcularımızın başına geliyor ve zarar veriyor yolcularımıza. 7-8 kişi civarında hafif yaralanmalar var. O arkadaşlarımız hastaneye kaldırıldı. Onlara 'geçmiş olsun' diyorum fakat bu sırada panik oluşuyor. Panik nedeniyle yolcular, birtakım agresif davranışlarda bulunmak zorunda kalıyor. Bazı kişiler de nedense bu telaşe içinde sosyal medyaya bildirimde bulunuyor. Onların da kasıtlı olduğuna inanıyoruz. Onlar hakkında gerekli hukuki işlemi başlatacağız" açıklamasını yaptı.

İDO FERİBOTU YENİKAPI'YA YANAŞAMADI

Öte yandan Marmara Denizi'nde patlak veren fırtına nedeniyle Avşa adası - Yenikapı seferini yapan İDO'ya ait feribot ise Yenikapı'ya yanaşamadı. 17.30'da adadan ayrılan feribot, fırtınanın yol açtığı dalgalarla boğuştu. Bu sırada feribotun yolcuları arasında ciddi panik yaşandı. Yolculardan bazıları fenalık geçirdi, bazı yolcuların sağlık durumları bozuldu, aralarında kusanlar oldu. Panik yaşayan yolcuları can yeleklerini giydi. Bu sırada feribotun planlandığını gibi Yenikapı'ya yanaşamayacağı, Büyükçekmece'ye yönlendirildiği anons edildi. Feribot Büyükçekmece istikametine ilerliyor. Hava koşullarının değiştiği, fırtınanın gücünü yitirdiği bildiriliyor.




Camı patlayan feribot geri döndü

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!