27 Ağustos’ta başbakan seçecek

Güncelleme Tarihi:

27 Ağustos’ta başbakan seçecek
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2014 01:13

AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, olağanüstü kongrenin 27 Ağustos’ta yapılacağını belirterek, Tayyip Erdoğan’ın kongreye kadar başbakan ve genel başkan olarak görevinin başında olacağını açıkladı. Yeni genel başkanın aynı zamanda başbakan olacağını da vurgulayan Çelik, AK Parti MKYK toplantısı sürerken yaptığı basın toplantısında özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

TOPAL ÖRDEK DÖNEMİ

“Sayın Erdoğan, 28 Ağustos’ta TBMM’de kendisine mazbatası teslim edilip yemin ettikten sonra görevi üstlenecektir. Göreve başlama esastır, 2 cumhurbaşkanı olmaz. Şu anda bir cumhurbaşkanı vardır. Ama halkın seçtiği bir cumhurbaşkanı da vardır. ABD’de ‘topal ördek dönemi’ denir. Burada topu topu 18 gündür. Mevcut Cumhurbaşkanı, Cumhurbaşkanlığı’nın kendisine verdiği tüm yetkileri kullanır ama Başbakan, seçilmiş olmasına rağmen resmen göreve başlamadığı için böyle bir yetkiyi kullanamaz. Başbakan seçildiğine göre, cumhurbaşkanlığı görevini Gül’den devralacağına göre, bizim yeni bir genel başkan, yeni bir başbakan ile yola devam etmemiz gerekiyor. Seçilecek olan kişi hem başbakan, hem genel başkan olacak. Genel başkan, başbakan ayrı kişiler olmayacak. Kongreye Başbakanımızın genel başkanlığında gidilecektir.
AK Parti’nin tek maddeli gündemle yapacağı olağanüstü büyük kongre 27 Ağustos Çarşamba günü saat 10.00’da toplanacak.

İSİM İSTİŞARE EDİLECEK

Haberin Devamı

Adayı, isimlendirme meselesi üzerinde durmadık. Başbakan, MKYK ve MYK üyeleriyle, milletvekili arkadaşlarımızla, gerekli gördüğü camiamızın diğer yetkilileriyle istişarelerde bulunacak. Ortak akılla bir isim üzerinde anlaşarak, kongreye o isimle gideceğiz. 3 dönemden birisi de olabilir. 1’inci, 2’nci dönem milletvekili olan bir arkadaşımız da olabilir.

TARİH OYBİRLİĞİYLE

(27 Ağustos tarihine Erdoğan mı karar verdi?) Eğer sadece Başbakan’ın görüşü, arzusu olsa böyle bir MKYK toplantısına gerek olmaz. MKYK’da oybirliğiyle alınmış bir tarihtir. Bunun ne anlama geldiğini arif olan bilir.

Gül’ü bağrımıza basarız

“Cumhurbaşkanı Gül’ün AK Parti’ye dönmesinden daha tabii bir şey olamaz. Bu kimseye sürpriz gelmez. Biz Sayın Gül’e sıfatlarının çok ötesinde ağabeylerimiz gözüyle bakıyoruz. Başbakan ile arasında birileri bir çatışma bekleyebilir, onların da hevesleri kursağında kalacak. Gül’ün başımızın üzerinde yeri var ve biz onu hasretle kucaklamaya, partimiz çatısı altında bağrımıza basmaya hazırız. (Gül aday olmasın diye mi kongre 27 Ağustos’ta?) Tarih, Sayın Gül’ün gelmesiyle ilgili değil, Başbakan’ın gitmesiyle ilgilidir. Başbakan, genel başkan ve başbakanlığı bitmeden bu kongreyi, evladı gibi yakın kendi kurduğu bir müessese... Başbakan’ın gidişiyle ilişkilendirilirse çok daha sağlıklı zemin üzerinde yürütülebilir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!