Atatürk’e gönüllü aranıyor

Güncelleme Tarihi:

Atatürk’e gönüllü aranıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2014 01:13

ANITKABİR tören alanında 26 Ağustos’ta gönüllülerin bir araya gelmesiyle dev bir Atatürk portresi ve imzası oluşturulacak.

Haberin Devamı

Atatürk’e gönüllü aranıyor
“En çok sayıda insanla oluşturulmuş portre” dalında Guinness rekorlar kitabına girilecek. Genelkurmay Başkanlığı’nın izniyle düzenlenen etkinlik için gönüllü aranıyor. Gönüllü katılımcı olmak ve oluşturulacak portrede yer almak için 26 Ağustos, saat 12.00’de Anıtkabir’de açılacak stantlara kayıt yaptırılması gerekiyor. Anıtkabir Komutanlığı yetkilileri katılımın 6 binden fazla olması durumunda geri kalan vatandaşların da izleyici olarak gelebileceğini söyledi.

400 METRE YUKARIDAN
Fotoğraf sanatçısı Cumhur Aygün de Anıtkabir’de oluşturulacak portreyi havadan ve değişik açılardan fotoğraflayacak. 6 bin kişinin bir araya gelerek oluşturacağı portre, Guinness rekorlar kitabına da girecek. Guinness yetkilileri de o gün Anıtkabir’de olacak. Portre 400 metre yükseklikten fotoğraflanırken ayrıca Anıtkabir içinden değişik açılardan da görüntü alınacak.

Haberin Devamı

NEDEN 26 AĞUSTOS
Sakarya Meydan Muharebesi sonrasında Türk ordusunun düşmanı tamamen Anadolu’dan atması için büyük bir taarruza geçmesi gerekiyordu. Ordular takviye edildi. Cepheye asker ve silah sevk edilerek, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın inisiyatifiyle taarruz kararı alındı. Büyük Taarruz 26 Ağustos 1922 sabahı Kocatepe’den başladı. 30 Ağustos’ta Başkomutan Meydan Muharebesi kazanıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!