Selahattin Demirtaş Diyarbakır'da oy kullandı

Güncelleme Tarihi:

Selahattin Demirtaş Diyarbakırda oy kullandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2014 11:14

CUMHURBAŞKANI Adayı Selahattin Demirtaş, Eşi Başak Kızları Dildar ve Delal Demirtaş ile sandık başına giderek oy kullandı. Demirtaş, Özgürlük mücadelesinde bunun daha yeni bir başlangıç olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş, oyunu kullanmak üzere saat 11.00 sıralarında eşi Başak, Kızları Dildar ve Delil Demirtaş’ın elini tutarak oy kullandığı Şehit üsteğmen Tevfik Pehlivan İlkokuluna geldi. Alkışlarla karşılanan Selahattin Demirtaş eşi Başak Demirtaş ile birlikte 1221 no’lu sandıkta oyunu kullanarak açıklama yaptı.

Demirtaş, “Öncelikle ne sonuç çıkarsa çıksan demokrasi mücadelesi bitmeyecektir. Biz de kazansak demokrasi arayışı özgürlük mücadelesi devam edecek. Bu günkü bir başlangıçtır sadece. Bütün ötekileştirenler adına emeği, alın teriyle üretenler adına yeni bir başlangıçtır. Elbette ki çıkacak oyların oranları da bu sıçramanın niceliğini belirleyecektir. Ama nitelik olarak büyük bir sıçrama yaşamıştır Türkiye siyaseti. Bu seçimler bunun önemli bir aşaması oldu şimdiden sonuçlar herkes için hayırlı olsun. Yüzde 10 u çok daha fazla aşacağız. Oyumu halklardan ezilenlerden yana verdim. Kabin içerisinde kim ezilenden yanaysa çok da düşünmeye gerek yoktu” dedi .
Demirtaş, Seçimi Diyarbakır’dan izleyeceğini, ayrıca İstanbul ve Diyarbakır merkezli koordinasyon merkezlerinin olduğunu söyledi.

Haberin Devamı



"OYUNUZU KİME VERDİNİZ"

Haberin Devamı

Demirtaş, oyunuzu kime verdiniz şeklindeki soruya, "Oyumu ezilenlerden yana olana verdim. Kabine içinde seçenek çok daha fazla değildi. Seçim sonucu buradan izleyeceğiz. İstanbul ve Diyarbakır'da koordinasyon merkezimiz var. Oradan takip edeceğiz" cevabını verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!