Nerede ve nasıl oy kullanacaksınız

Güncelleme Tarihi:

Nerede ve nasıl oy kullanacaksınız
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2014 15:31

Türk halkının cumhurbaşkanını ilk kez kendi oylarıyla seçeceği seçim için geri sayım başladı. 10 Ağustos Pazar günü yapılacak ilk tur oylamasında yurtiçi seçmenler nerede, hangi sandıkta oy kullanacak? Hanelerinde kayıtlı diğer seçmenler kimler? Oy verme sırasında hangi kimlikler geçerli hangileri geçersiz olacak? Seçim ikinci tura kalırsa, kim nerede oy kullanacak? İşte yanıtlar:

Haberin Devamı

Vatandaş, Yüksek Seçim Kurulu'nun internet sitesi üzerinden hem kendi hanelerinde görünen kişileri hem de hangi okulda, kaç numaralı sandıkta oy kullanacaklarını sorgulayabiliyorlar. Siz de https://secmen.ysk.gov.tr/ysk/secmenBilgiYurtici.jsp adresinden TC kimlik numaranızı ve dört haneli sıra numaranızı girerek bu bilgileri öğrenebilir, hanenizde kimlerin oy kullanacağını görebilirsiniz.

YANINIZDA BUNLARDAN BİRİ YOKSA OY KULLANAMAZSINIZ!

Nerede ve nasıl oy kullanacaksınız

YSK, bu sorgulamayı yapan vatandaşı seçim günü yanında bulundurması gereken evraklar konusunda şöyle uyarıyor:

"Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan; nüfus cüzdanı, resmî daireler veya iktisadi devlet teşekküllerince verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, avukat kimliği, sürücü belgesi gibi, kimliğinizi tereddütsüz olarak ortaya koyan resimli ve resmî nitelikteki belgelerden birini yanınızda bulundurun. "

Haberin Devamı


BUNLAR GEÇERSİZ!

YSK, geçerli olmayacak belgeler konusunda ise şöyle uyarıyor:

"Belediyeler ile köy veya mahalle muhtarlarınca düzenlenip onaylanan kimlik belgeleri kimliğin tespitinde geçerli değildir.

Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşımayan kimlik belgelerine itibar edilmez."

SEÇİM İKİNCİ TURA KALIRSA!

Seçim ikinci tura kalırsa, yurtiçi seçmenler yine aynı okul ve sandıklarda oy kullanacaklar. YSK, seçmen sandık sorgulama sayfasında, cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalması durumunda, seçimin 24 Ağustos Pazar günü yapılacağı bilgisi verilirken, seçmenlerin yine aynı okul ve sandıkta oy kullanacağı da belirtiliyor.

BAKMADAN GEÇME!