Bakan Yazıcı: Yağmuru zevkle izledim

Güncelleme Tarihi:

Bakan Yazıcı: Yağmuru zevkle izledim
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2014 13:38

İstanbul'da aniden bastıran şiddetli yağmur hayatı olumsuz etkiledi. Eminönü'nde Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Erdoğan'ın seçim standını ziyaret eden Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı da sağanak nedeniyle bir süre seçim aracında mahsur kaldı. Yazıcı burada, yağmuru zevkle izlediğini söyledi.

Haberin Devamı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Ak Parti seçim standı ile Mısır Çarşısı esnafını ziyaret etmek için geldiği Eminönü'nde şiddetli yağmur nedeniyle zor anlar yaşadı. Yazıcı, aniden bastıran yağmurdan korunmak için korumaları ve stant görevlileriyle birlikte seçim kampanyası için hazırlanan kapalı kasa kamyonete bindi. Programına kısa bir ara veren Yazıcı burada yaklaşık 20 dakika yağmurun dinmesini bekledi.

Yağmurun şiddeti Bakan Yazıcı'yı hayrete düşürdü. Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Yazıcı yağmuru zevkle izlediğini söyledi. Bir gazetecinin "Yağmur nedeniyle mağdur oldunuz mu" şeklindeki sorusuna Yazıcı, "Hayır mağdur olmadım. Yağmur berekettir, su hayattır. Yağan yağmurun, akan suyun kimseye zarar vermeden akışını sağlamak belediyelerin ve yerel yönetimlerin işidir. Allah yağmurdan, sudan, bereketten eksik etmesin" diye yanıt verdi.

Haberin Devamı



İSTİKLAL CADDESİ GÖLE DÖNDÜ

Beyoğlu'nda şiddetli yağış başta İstiklal Caddesi olmak üzere sokakları göle çevirdi. Taksim'deki yeraltı tünelini su bastı turistler mahsur kaldı.Vatandaşlar ve araçlar aniden bastıran yağmur nedeniyle ilerlemekte zorlandı. Taksim ve çevresinde şiddetli yağmur etkisini gösterdi. Yağmur sebebiyle sokaklar ve caddeler göle döndü. Yağmur trafiği olumsuz etkiledi. Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar duraklara ve iş yerlerinin önlerine sığındı.

Haberin Devamı

Bakan Yazıcı: Yağmuru zevkle izledim

TURİSTLER MAHSUR KALDI

Taksim yer altı tünelini de su bastı. Turistleri taşıyan bir araç tünelde mahsur kaldı. Yaklaşık bir saat kurtarılmayı bekleyen turistlerin endişeli bekleyişi sürüyor. Olay yerine itfaiye ekipleri geldi.


Bakan Yazıcı: Yağmuru zevkle izledim
Bakan Yazıcı: Yağmuru zevkle izledim
KASIMPAŞA’DA HORTUM DEHŞETİ

ASFALT KAĞIT GİBİ YARILDI

İstanbul'da etkili olan sağanak yağmur hayatı felç etti. Cadde ve sokaklarda biriken sular özellikle sürücülere zor anlar yaşattı. Bazı bölgelerde altyapı eksiklikleri nedeniyle ortaya sel manzaraları çıktı. Bağcılar Fatih Mahallesi'nde kanalizasyon şebekesi tıkanınca asfalt, kağıt gibi yarıldı.

Kısa süre içinde etkili olan yağış bazı ilçelerde su baskınlarına neden oldu. Özellikle trafiği etkileyen sağanak yağmur, yer yer araçların yolda kalmasına ve trafiğin aksamasına neden oldu. Yağmur sularının en etkili olduğu yerlerden biri de Bağcılar Fatih Mahallesi oldu. Mahallenin içinden geçen kanalizasyon şebekesi tıkanınca ortaya sel görüntülerini andıran manzaralar çıktı. Sular caddeleri ve yolu göle çevirdi.

Haberin Devamı

Vatandaşlar da yaşadıkları sorunun uzun süredir devam ettiğini, kanalizasyon şebekesi ile yağmur suyu şebekesinin birbirine bağlandıktan sonra tıkanma olaylarının arttığını ve bazı evlerin alt katlarının bu nedenle su içinde kaldığını belirtti.

Haberin Devamı

METRO İSTASYONUNU SU BASTI

Sağanak yağmur nedeniyle Merter metro istasyonunu da su bastı. Yolcular istasyona giremedi. Güvenlik görevlileri ise içeriye dolan su yüzünden mahsur kaldı.

İstanbul genelinde öğle saatlerinde etkili olan sağanak yağmur hayatı felç etti. Çok sayıda araç su birikintilerinde mahsur kaldı. Sağanak yağmurdan Merter metro istasyonu da nasibini aldı. Aniden bastıran yağmur rögarları patlatınca istasyonun çevresi ve içi su ile doldu. Yolcular istasyona ulaşmakta zorlandı. İçerdeki güvenlik görevlileri de yüksek yerlere çıkarak sudan korunmaya çalıştı.

Ayrıca istasyon çevresindeki yollar da göle döndü. Araçlar yarım metreyi bulan su birikintisinde ilerlemekte zorlandı. Bir yolcu otobüsü suya saplanıp kaldı. Vatandaşlar, rögarın patlaması nedeniyle metroyu su bastığını bu yüzden istasyona giremediklerini söyledi.

TERAZİDERE'Yİ SU BASTI

Haberin Devamı

Şiddetli yağmur nedeniyle İstanbul'un farklı yerlerinde su baskınları yaşandı. Terazidere'de sokaklar göle dönerken Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Erdoğan'ın seçim aracında çalışanlar zor anlar yaşadı. - DHA

Bakan Yazıcı: Yağmuru zevkle izledim

.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!