IŞİD’in silahları Erdoğan’dan

Güncelleme Tarihi:

IŞİD’in silahları Erdoğan’dan
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2014 01:26

ANKARA’dan bir dizi mitinge katılmak üzere İstanbul’a gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Atatürk Havalimanı’nda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin ve partisinin İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı’yla birlikte seçim otobüsüne binerek Zeytinburnu, Fatih, Bayrampaşa ve Gaziosmanpaşa ilçelerinde tur attı. Fatih’te rakibi Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim irtibat bürosunun önünden geçen Kılıçdaroğlu, buradakilere de el salladı. Seçim bürosunda bulunanlar da Erdoğan posterlerini göstererek Kılıçdaroğlu’na karşılık verdi. Kılıçdaroğlu, Ömerli’de bayram sabahı namaz kılan grupla ilgili soru üzerine, “IŞİD, açıkça Recep Tayyip Erdoğan’ın koruması altında Türkiye’de korunuyor” dedi ve şöyle devam etti:

Suçsuz yere insanları boğazlayan insanlar dünyanın her yerinde terörist olarak adlandırılırlar. IŞİD’in elindeki silahların da Recep Tayyip Erdoğan tarafından verildiğini biliyoruz. Recep Tayyip Erdoğan, şu anda IŞİD’in rehinidir. IŞİD tarafından rehin alınmıştır. 49 vatandaşımız rehin alındı. Kendisinden ses çıkmıyor. IŞİD’e tepki gösteremiyor. Onun bütün tepkisi içeride ‘Kişisel kariyerimi nasıl daha güçlendirebilirim. Nasıl fırsat bulur da Ekmel Bey’e sataşırım’ hesabı içerisinde.

IŞİD’in terör örgütü olduğunu ilk kez ve defalarca CHP dillendirdi. CHP olarak Ortadoğu’da huzurun olmasını istiyoruz. Sizin ülkenizin 49 yurttaşı Musul’da rehin alınıyor, bayrağı indiriliyor, aylardır oradalar fakat bu ülkenin Başbakanı’ndan ses çıkmıyor. Bunu içimize sindiremiyoruz, doğru bulmuyoruz.

(‘Cumhurbaşkanlığı seçimi anketlerini nasıl değerlendiriyorsunuz?’ sorusu üzerine) AKP’nin klasik numarası. Bize gelen anketlerin hiçbirinde yüzde 50’nin üzerine çıkan bir tablo yok.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!