O servetler utanç verici

Güncelleme Tarihi:

O servetler utanç verici
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2014 01:26

HDP Eş Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, Gaziantep’te sivil toplum kuruluşu üyeleriyle buluştu. Başbakan Erdoğan’ı eleştiren Demirtaş “Rakamlar, iddialar, ortaklıklar, eşinin, çocuğunun, damadının ticaretteki muazzam servetleri, başarıları. Bunlar Başbakan olmuş biri için utanç verici” dedi. Demirtaş, özetle şöyle konuştu:

Haberin Devamı


KENDİNİ ADAY İLAN ETTİ


AKP'nin adayını kendisi belirledi, kendi kendini aday ilan etti. Son derece ileri demokrasi örneği sergileyerek, hiç kimseye danışmadan sormadan tek kişilik bir iradeyle milletin adamı benim, başkan olmaya karar verdim, Cumhurbaşkanı adayı benim dedi. Öbür aday yine bir kişi tarafından değil, daha yüksek katılımla iki kişi tarafından belirlendi. Halkın önemli ölçüde belirlediği tek bir aday var. Kimse kusura bakmasın ama o da benim. Benim dışında tabanın belirlediği aday yok. Eğer halk seçiyorsa tek adayla seçime giriyoruz. Diğerleri kendi kendilerini seçtiler. Kendi kendilerini aday ilan ettiler. Ortada bir halkın tercihte bulunacağı yoğunlukta, çoğunlukta bir aday profili yok. Bir taraftan devletçi gelenek iki aday çıkardı, bir taraftan halklar tek adayla seçime giriyor. Biz şu anda halkların, ezilenlerin adayını doğru değerlendiremezsek, ne yaparsak yapalım, birinci tur ya da ikinci tur, devletçi geleneğin değirmenine su taşımış olacağız. İki aday da bu açıdan birbirinden farklı değil. AKP'nin adayı birçok suça ve günaha bulaşmıştır. Diğer adayın kişiliğinden bağımsız onu destekleyenlerin bulaştığı suç az mıdır? Çatı adayın kişiliğinden bağımsız ifade ediyorum. Örneğin bir Alevi; Maraş, Çorum, Sivas katliamından sorumlu kişilerin desteklediği bu adaya nasıl oy verecek.

ADAYLIĞIMIZI SİNDİREMEDİ

Aday olmamızı bile içine sindiremeyen bir anlayış var. Çankaya onun ya, bizim adaylığımıza bile tahammülü yok. Her konuşmasında bize hakaret ediyor. Hakaret eden biri nasıl Cumhurbaşkanı olacak, halkın başkanı olacak. 3 milyon oy almış bir partinin genel başkanıyım ben, bana 'terbiyesiz, satılmış' diyebilecek kadar seviyesi düşük bir adam, milletin başkanı, halkın başkanı olabilir mi? Sen o 3 milyon kişiye o lafı söylemiş oluyorsun. Aileleriyle birlikte 10 milyon kişiye 'terbiyesiz' demiş oluyorsun. Ona göre, oy vermeyen düşmandır, bu ülkeyi terk etmeli. Bu ülke kendisinin özel mülküdür çünkü, kafa budur. Ama bunu ileri demokrasi diye satmayı başaran iyi bir tüccardır. Bu konuda yeteneklidir. Bugüne kadar faşizmi, tekçiliği, ırkçılığı bu kadar süsleyip demokrasi diye paketleyip millete sunan başka bir Başbakan gelmedi. O gürlediğinde, herkes önünü iliklesin herkes Tayyip Erdoğan etrafında biat edip kendisine 'padişahım çok yaşa' desin. Eskiden cezaevinde anneleriyle Kürtçe konuşamıyorlardı, ben izin verdim diyor. Ben de kendisine dedim; Allah sana da nasip etsin, cezaevinde yakınlarınla anadilinde konuş. Kürt halkının bugün kendi evladının etrafında birleşme günüdür.

HALK SERVETİNİ BİLMİYOR

Servetlerinin haddi, hesabı yok, açıklamıyorlar da. Bir Cumhurbaşkanı düşünün bizim gibi, bir Cumhurbaşkanı düşünün servetini bilmiyor onun gibi. Kimse bilmiyor. Kendisi biliyor mu ondan da emin değilim. Muhtemelen kendisi de bilmiyor ne kadar parası olduğunu. Ortaya çıkan rakamlar, iddialar, ortaklıklar, eşinin, çocuğunun, damadının ticaretteki muazzam servetleri, başarıları. Bunlar Başbakan olmuş biri için utanç verici. Biz siyasete girdiğimizden beri siyasetle, para kazandıracak işlerle uğraşmadık. Ahlaksızlık olur dedik. Bir Başbakan, maaşı dışında hiçbir şeyle asla geçinmemeli. Ticaretle uğraşmamalı. Başbakanın ticaretle uğraşması, kendisi istese de istemese de, ranta ve hırsızlığa yol açar. Kendileri bunu yaptı. Şimdi halkın Başbakanı olacaksın, halk senin paranı bilmiyor, servetini bilmiyor.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!