Atalay: Hanımlara şiddet uygulayan insan değildir

Güncelleme Tarihi:

Atalay: Hanımlara şiddet uygulayan insan değildir
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2014 17:40

AK Parti Kırıkkale Kadın Kolları tarafından düzenlenen salon toplantısına katılan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, "Kadınlar için bugün özel bir gün. Bugün özellikle şiddet gören kadınların korunması ile ilgili bir anlaşmanın yürürlüğe girme tarihidir. Hanımlara şiddet uygulayan insan değildir. Hiçbir gerekçesi olamaz" dedi.

Haberin Devamı

Kırıkkale Kültür Merkezi Salonunda düzenlenen kadın kolları toplantısına Başbakan Yardımcısı Atalay’ın yanı sıra TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, AK Parti İl Başkanı Mürsel Akçay, kadın kolları yöneticileri ve kalabalık bir kadın topluğu katıldı.

GÖĞEBAKAN’IN ’UZUN ADAM’ ŞARKISINI SÖYLEDİLER

Tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren sanatçı Murat Göğebakan’ın yaptığı ’Uzun Adam’ şarkısını salonda bulunan partili kadınlarla birlikte söyledikten sonra sözlerine başlayan Atalay, "Bu şarkıyı yapan arkadaşımız Uğur Göğebakan’ı Başbakanımızın da katıldığı cenaze töreniyle Fatih Camisi’nden uğurladık. Allah rahmet eylesin" diye konuştu.

’KADINLARDAN EN ÇOK OY ALAN PARTİYİZ’

Cumhurbaşkanlığı seçiminde özel bir başarı elde edilmesi konusunda çalışmaları hız kesilmeden sürdürülmesi gerektiğini anlatan Atalay, kadınlardan en çok oy alan parti olduklarını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kadın hakları ile ilgili Türkiye’de en ileri adımları da biz atmışsızdır. Yine bugün bu vesile ile ilgili biliyorsunuz kadınlara yönelik şiddetle ilgili bir anlaşmanın kabulü var. Yani kadınlar için bugün özel bir gün. Özellikle şiddet gören kadınların korunması ile ilgili bir anlaşmanın bugün yürürlüğe girme tarihidir. Biz bunu 2011 yılında imzalamıştık. Şiddet gören kadınların korunması, onlara sığınma hakkı verilmesi, vatandaşlık verilmesi gibi konuları düzenleyen önemli bir anlaşma ’İstanbul sözleşmesi’ diye biliniyor bu. 2011 yılında biz bunu parlamentodan geçirmiştik. Hanımlar için hayırlı olsun; Hiçbir hanım şiddet görmesin. Yani hanımlara şiddet uygulayan insan değildir. Hiçbir gerekçesi olamaz. Onun için biz bu konuda hep en ileri adımları attık."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!