11. parti sinyali

Güncelleme Tarihi:

11. parti sinyali
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2014 02:08

Partiler arasında dün gerçekleşen bayramlaşmaya CHP’liler ile İşçi Partililer (İP) arasında yaşanan Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu atışması damga vurdu.

Haberin Devamı

İP Genel Başkan Yardımcısı Bayram Yurtçiçek’in Atatürk ilkelerine bağlı bir aday olmadan seçimlere gidildiğini söylemesi üzerine CHP Genel Başkan Yardımcısı Serhan Erdoğdu, İhsanoğlu’nun her zaman Atatürk ilkelerine bağlı olduğunu söyledi. CHP’li Levent Gök’ün İP’in de İhsanoğlu’nu desteklemesi gerektiğini belirtmesi üzerine Yurtçiçek, “Henüz karar vermedik, boykot kararı da almadık, değerlendirmelerimiz sürüyor” diye konuştu.

EN BÜYÜK RAKİP TATİLCİLER

BBP Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Şenliler de CHP ziyaretinde, İhsanoğlu’nu destekleme kararlarının arkasında olduklarını söyledi. Şenliler, “Geniş istişarelerden sonra bir karar çıktı ortaya ve bunu kamuoyuyla paylaştık. Bundan sonra bazı yerler tarafından partimizin içinin özellikle karıştırılmak istendiğini, partimizin içinden özellikle bazı arkadaşlarımızın çengel atılarak, aykırı sesler çıkarılmasına vesile olacak işlemler yapıldığını üzüntüyle görmekteyiz” dedi. CHP’li Gök ise Şenliler’in “En büyük rakip tatilciler” sözleri üzerine, 10-24 Ağustos tarihlerinde tatilcilerin yüzde 90 oranında rezervasyonlarını iptal ettirdiğini Turizm Seyahat Acenteleri temsilcilerinin açıklamalarından öğrendiklerini, bunun da memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

KATILIM ARTARSA İHSANOĞLU KAZANIR

MHP’li Mevlüt Karakaya, SP’yi ziyaretinde “Katılım oranı yüzde 85’in üzerine çıkarsa Ekmeleddin Bey’i cumhurbaşkanı olarak görme ihtimalimiz çok yüksek. Ben şahsen birinci turda Ekmeleddin Bey’in seçilme ihtimalinin, aday Erdoğan’ın seçilme ihtimalinden 5 kat fazla olduğunu düşünüyorum” dedi. BBP’li Şenliler de SP ziyaretinde, İhsanoğlu’nun 1-2 puan önde gördüğünü belirterek, “AK Parti, sürekli bir düşman yaratıyor. Daha önce Ergenekon, Balyoz, askeri vesayete karşı duruş vardı. Paralel yapıdan sonra ne çıkacak merak ediyorum” dedi.

ERDOĞAN LOGOLU KARŞILAMA

AK Partililer ise konuklarını Cumhurbaşkanı adayları Tayyip Erdoğan’ın logosunun bulunduğu rozetlerle karşıladı. CHP’li Gök’ün “IŞİD diye bir terörist çete, Ortadoğu’yu kana buluyor. Burada atılacak her adımın büyük önemi var. Suriye ve Irak’ta parçalanmalara gidecek gelişmeler var. Hepsi burnumuzun dibinde oluyor. IŞİD’in açacağı tehlikeyi bizler öngörüyoruz, umuyorum ki ülkemizi yöneten iktidar da bunun bilincindedir” sözlerine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül yanıt verdi. Gül, “Irak’ta yaşanan hadiseler gerçekten Türkiye’nin yıllardır dile getirdiği, orada bir mezhep bağnazlığı içerisinde devletin yönetilemeyeceği hususundaki eleştirilerin ne kadar doğru olduğunu gösteriyor. Bu hususta IŞİD’le ilgili hükümetimize ya da politikaya ilişkin yapılacak diğer sözlerin de temelsiz olduğunu ifade etmek lazım. Türkiye hangi gruba ait olursa olsun, illegal terör gruplarının hepsinin karşısında kalmıştır. Bu bir devlet politikasıdır. Hükümetin de yaptığı budur” diye konuştu. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz ise Genel Başkan Yardımcısı Emrehan Halıcı başkanlığındaki CHP heyetinin ziyaretinde, “Cahiliye dönemi denen devirlerde bile belirli zamanlar insan öldürmekten, savaşmaktan, gerginlikten ve şiddetten uzak kalınırken bugün yakın coğrafyamıza bakın” dedi. Kapusuz, MHP’yi ziyaretinde de “Bütün bu yaşananlar konusunda başta BM olmak üzere Amerikası, Avrupası herkesin büyük sınavda kaybedenler sınıfında yer aldı” diye konuştu.

BURUK BAYRAM

Haberin Devamı

AK Parti adına diğer parti temsilcilerini kabul eden ve Genel Merkez’de partililerle bayramlaşan Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, Gazze’de yaşananlar nedeniyle bayramı buruk kutladıklarını belirtti. Kapusuz, “Suriye’de, Mısır’da, Doğu Türkistan’da çocuklar katledilirken bizim de yüreğimiz yanıyor. Gazze’de sadece insanlar değil insanlık da ölüyor. ABD, Fransa, Almanya çocuk katili İsrail ile işbirliği yapıyor. Dürüst ve samimi davranmıyorlar. Katilamın ortağı oluyorlar” dedi. Kapusuz, emniyet müdürlerine yönelik operasyonla ilgili de “Millete ihanet cezasız kalmayacak” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!