10 Ağustos akşamı görüşürüz

Güncelleme Tarihi:

10 Ağustos akşamı görüşürüz
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2014 01:58

Başbakan Tayyip Erdoğan bayramda tatil yapmayacağını ve ekibi ile birlikte cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin çalışmalarını sürdüreceğini belirterek, İhsanoğlu’nun “Seçimlerde yüzde 60 alacağım” iddialarına “İnanıyor musunuz? Sizin kamuoyu araştırmalarınız yok mu? Ben de size soruyorum. Siz bunları yakından takip ediyor, biliyorsunuz. Bunların hepsini 10 Ağustos akşamı görürüz” dedi.

Haberin Devamı

Bayram namazını Fatih Camisi’nde kıldıktan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Erdoğan, özetle şunları söyledi:

PKK MI PYD Mİ?

- (3 askerimiz şehit oldu. Genelkurmay bu saldırıyı PKK’nın yaptığını açıkladı. Yorumunuz nedir, sorusuna) PKK mı yoksa PYD mi? Orada bir yanlışınız var. Benim bildiğim PYD diye açıklandı. Kuzey Suriye’de şu anda PYD ile IŞİD arasında bir mücadele var. Bu mücadele neticesinde Türkiye’ye sızma gayreti içerisinde olanların askerlerimize karşı böyle bir saldırısı oldu. Bizden 3 şehit olurken, karşı taraftan da 6 tane, bu noktada terörist etkisiz hale getirildi.

CEP TELEFONLARI

- (Paralel yapı operasyonu) Şu anda oradaki zanlıların birçoğunun elinde cep telefonlarının filan olduğunun haberini aldık. Bununla ilgili de yine Adalet Bakanıma gerekenleri söyledim. Üzerine gidilmesi lazım. Böyle bir şey olabilir mi? Hayır. Olamaz.

Haberin Devamı

YARDIM EDİYORUZ

- (Irak ve Suriye’deki Türkmenlerle ilgili) Türkmen kardeşlerimizi bütün operasyonun içinde görüyoruz. Suriye’de, Irak’ta Türkmenler var. Hepsine insani yardımlarımızı ulaştırıyoruz, ulaştırmaya devam ediyoruz ve edeceğiz de. Zaten Irak’taki Türklerin ihtiyaçlarının tamamına yakınını biz karşılıyoruz. Sadece gıda, ilaç değil. Bunun dışında da stratejik bazı konularda her türlü desteğimizi veriyoruz. Aynı şekilde Lazkiye bölgesinde yaşayan Türkmen kardeşlerimize yönelik de çok daha farklı çalışmalarımız var. Gıda, ilaç, yine bazı özel ihtiyaçlarını gidermeye yönelik adımlarımızı atıyoruz ve atmaya devam edeceğiz.

2617 KİŞİYLE TOKALAŞTI

Başbakan Erdoğan daha sonra Haliç Kongre Merkezi’ne geçerek 2 bin 617 partiliyle tek tek bayramlaşarak ellerini sıktı. Bayramlaşma sonrasında BDP, CHP, DP, DSP, MHP ve SP’li 14 ilçe belediye başkanı AK Parti’ye katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!